PYLOS NEWS MESSINIA

Προπληρωμένο ρεύμα όπως τα κινητά!

Η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών και αυτό άνοιξε την όρεξη στις ιδιωτικές εταιρείες, που μέχρι τώρα πουλούσαν ρεύμα μόνο σε επιχειρήσεις, να κτυπήσουν την πόρτα και των νοικοκυριών υποσχόμενοι εκπτώσεις που φτάνουν έως και 20% σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Μάλιστα, αρκετά από τα προσφερόμενα πακέτα θυμίζουν τα προϊόντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, μόνο που αντί για προαγορασμένο χρόνο έχουμε …προαγορασμένες κιλοβατώρες!
Οι δύο εταιρείες που έχουν έως τώρα τους περισσότερους πελάτες στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού είναι η Aegean Power, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, και η Energa, η πρώην Verbund, η οποία μετά την αποχώρηση των Αυστριακών από την ελληνική αγορά ελέγχεται από την οικογένεια Φλώρου.
Η Aegean Power, την οποία “τρέχει” ο Βασίλης Μηλιώνης, έχει ετοιμάσει μία σειρά προϊόντων για τα νοικοκυριά με την ονομασία Energy Home Pack, τα οποία αφορούν 5 κατηγορίες κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Βασίλης Βλαχογιάννης “τα πακέτα δίνουν εκπτώσεις της τάξης του 6% έως 16% σε σχέση με τον 4μηνο λογαριασμό της ΔΕΗ και κινούνται στη λογική της προαγορασμένης κατανάλωσης ρεύματος η οποία εφόσον ξεπεραστεί από τον πελάτη οδηγεί σε μείωση της έκπτωσης, ενώ δεν έχει κάποιο penalty αν η κατανάλωση είναι μικρότερη από τη συμφωνηθείσα”.
Πιο συγκεκριμένα, τα Energy Home Pack προβλέπουν:
Energy Home Pack Σύνολο kWh για το 4-μηνο Ημερήσια Κατανάλωση Μηνιαία
Χρέωση
€ Χρέωση €/Kwh για επιπλέον Hμερήσια κατανάλωση Χρέωση €/kWh Nυχτερινή κατανάλωση
1000 0-1000 25 0,149 0,05
1700 0-1700 45 0,159 (μέχρι 2.000 Kwh)
0,250
(2000 + Kwh)

0,05
2400 0-2400 75 0,179 0,05
3500 0-3500 110 0,189 0,05
Unlimited *
0-5000 160 0,179 0,05
Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εταιρεία κατανέμει τους λογαριασμούς σε μηνιαία βάση, διευκολύνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει ένα σταθερό έξοδο ένα μήνα, ενώ δεν υπάρχουν έναντι χρεώσεις. Οι τιμές αυτές επιβαρύνονται με τους διάφορους φόρους (ΕΦΚ, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ) αλλά όχι και με πάγια. Ο κ. Βλαχογιάννης προσθέτει ότι και η χρέωση του νυκτερινού τιμολογίου είναι χαμηλότερη της ΔΕΗ, ενώ προσθέτει πως ο τρόπος εξυπηρέτησης διευκολύνει τον πελάτη να περάσει άμεσα από το ένα πακέτο σε άλλο, αφόσον διαφοροποιηθούν οι καταναλώσεις του.
Από την πλευρά της η Energa, πριν λίγες μέρες δημιούργησε και τη δική της πρόταση, η οποία αναφέρεται σε τριμηνιαίους λογαριασμούς. Πρόκειται για τα πακέτα HOME που υπόσχονται εκπτώσεις έως και 20% σε σχέση με τις χρεώσεις της ΔΕΗ, εφόσον ο πελάτης κινηθεί σε ένα συγκεκριμένο εύρος κατανάλωσης.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου