PYLOS NEWS MESSINIA

Τι αλλάζει στις τραπεζικές συναλλαγές...

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝEΣ με τους νέους κανόνες είναι πλέον οι υπηρεσίες πληρωμών που προσφέρει στους πελάτες της η Εθνική Τράπεζα, η οποία σε πλήρη συμμόρφωση με τον νέο Νόμο 3862/2010 (που ενσωματώνει την Οδηγία 2007/64/ΕΚ για τις υπηρεσίες πληρωμών - PSD) ολοκλήρωσε τις απαραίτητες προσαρμογές.
Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η εξέλιξη αυτή για τις τράπεζες σημαίνει ότι για παράδειγμα όταν καταθέτουμε μετρητά σε τραπεζικό λογαριασμό φυσικού προσώπου στο ταμείο ή σε ATM, αυτά αποκτούν αξία (η λεγόμενη valeur) την ίδια και όχι την επόμενη μέρα.
Επίσης, η μεταφορά ευρώ από λογαριασμό .......σε λογαριασμό, είτε αυτός ανήκει στο ίδιο πρόσωπο είτε σε άλλο πελάτη της Εθνικής, γίνεται με valeur ίδιας μέρας, ενώ στην περίπτωση που δεχόμαστε έμβασμα ή εντολή πληρωμής σε ευρώ από άλλη τράπεζα του εσωτερικού/εξωτερικού, τα χρήματα πιστώνονται με ημερομηνία αξίας την ίδια μέρα με εκείνη που έφθασαν στην τράπεζα.
Τέλος, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούμε σε ξένο νόμισμα σε χώρα του εξωτερικού, θα μπορούμε να δούμε αναλυμένο το ποσό στο νόμισμα της συναλλαγής και σε ευρώ, καθώς και τη συναλλαγματική ισοτιμία μετατροπής που ίσχυσε, ενώ μπορούμε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων ακόμα και μετά από 13 μήνες μετά τη συναλλαγή όταν αποδειχθεί μη εγκεκριμένη συναλλαγή πληρωμής.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου