PYLOS NEWS MESSINIA

Εκπτώσεις όλο το χρόνο αντίδοτο στην κρίση

Επισήμως, η περίοδος των εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα έληξε στις 31 Αυγούστου. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα μαγαζιά στην Καλαμάτα δηλώνει, όμως, την παράτασή της. Στις βιτρίνες, τα ποσοστά μείωσης των τιμών αυξάνουν αντί να αποσύρονται, ενώ οι προσφορές και εκπτώσεις –δηλώνουν οι έμποροι- θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Χθες, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «πρέπει να αφαιρεθούν από παντού όλες οι σχετικές πληροφοριακές επιγραφές και επίσης στις πινακίδες των τιμών των εμπορευμάτων να αναγράφεται μόνο μία τιμή».
Αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που βιώνουν οι καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει στην ίδια ανακοίνωση, «όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, να διατηρήσουν τις χαμηλές τιμές των εκπτώσεων και για το επόμενο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πελατών τους».
Επίσης, τονίζεται ότι: «Από την 1η Σεπτεμβρίου επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, εφ’ όσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η προσφορά των ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ιδίου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα ημέρες από την προηγούμενη. Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στη Διεύθυνση Εμπορίου της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στον Εμπορικό Σύλλογο τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία ημέρα πριν από την έναρξή τους». Στατιστικά στοιχεία για το πώς εξελίχθηκαν οι εκπτώσεις στην Καλαμάτα, θα κοινοποιήσει ο Σύλλογος εντός των ημερών.
Προτού δημοσιοποιηθεί η ανακοίνωση, μιλήσαμε με επιχειρηματίες της πόλης για το πώς κύλησαν οι φετινές θερινές εκπτώσεις, αλλά και για το τι προτίθενται να κάνουν στη συνέχεια. Οι περισσότεροι δήλωσαν μάλλον δυσαρεστημένοι από την έλλειψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου. Επιπλέον, κάποιοι παρατήρησαν ότι στη σχετικά καλή φετινή κίνηση συνέβαλαν οι αυξημένοι επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου