PYLOS NEWS MESSINIA

Στο αυτόφωρο για ωράριο επαγγελματίες

Το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή της Στούπας και της Καρδαμύλης θίγει εκ νέου με επιστολή του στο νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημ. Δράκο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος, με αφορμή το γεγονός ότι επαγγελματίες σύρθηκαν στο Αυτόφωρο την Κυριακή.
Όπως επισημαίνει, το θέμα «του ωραρίου των καταστημάτων των περιοχών της Στούπας και της Καρδαμύλης είναι εξαιρετικά σοβαρό, διότι από αυτό εξαρτάται η επιβίωσή τους και, μάλιστα, εν μέσω μιας τόσο σοβαρής οικονομικής, αλλά και τουριστικής κρίσης». Εκτιμά δε ότι «η λογική και το δίκιο δεν είναι με το μέρος αυτού που έδωσε μια τέτοια εντολή…».
Ο κ. Καραμπάτος επικαλείται σχετικούς νόμους, αλλά και Προεδρικά Διατάγματα, στα οποία εντάσσεται η Καρδαμύλη ως τουριστική περιοχή. Με άλλο Προεδρικό Διάταγμα, που αναφέρει ότι «ανακηρύσσονται ως τουριστικές οι περιοχές που ευρίσκονται εντός ζώνης πλάτους 400 μέτρων εκατέρωθεν του άξονος των κατά τις κείμενες διατάξεις εθνικών οδών», προσθέτει ότι Καρδαμύλη και Στούπα, ως ευρισκόμενες εντός της ζώνης αυτής, θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν ανακηρυχθεί τουριστικές περιοχές και είναι δυνατόν το ωράριο των καταστημάτων τους να διευρυνθεί και κατά τις Κυριακές και αργίες με απόφαση νομάρχη.
Επισημαίνει ότι Καρδαμύλη και Στούπα, αν και συγκεντρώνουν σημαντική τουριστική κίνηση, έχουν πολύ περιορισμένη τουριστική περίοδο και περιμένουν να επιβιώσουν από τις πωλήσεις δύο-τριών μηνών.
Αναρωτιέται αν και κατά πόσον υπάρχει έστω και ένας που να θεωρεί ότι οι δύο αυτές περιοχές δεν είναι τουριστικές και δεν έχουν την ανάγκη να εξυπηρετούν τουρίστες καθ’ όλη την εβδομάδα, χωρίς εξαιρέσεις. Καταλήγει σημειώνοντας: «Η κοινή αυτή πεποίθηση αποτελεί την πολιτική και ηθική βάση για την άμεση προώθηση της επίλυσης του προβλήματος εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, ενώ μέχρι τότε η οποιαδήποτε όχληση των καταστηματαρχών, πολύ δε περισσότερο η παραπομπή τους στο Αυτόφωρο, είναι σαφώς καταχρηστική».
Με πληροφορίες απο το 'Θάρρος' και την 'Φωνή'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου