PYLOS NEWS MESSINIA

Εμπαιγμός του κράτους με τα πυρόπληκτα δάνεια

Σοβαρή εμπλοκή απειλεί τους επιχειρηματίες των πυρόπληκτων νομών, μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία, οι οποίοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις του νόμου 3816/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών τους στις τράπεζες της χώρας. Κι αυτό, γιατί, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ.7 του συγκεκριμένου νόμου για την αποπληρωμή των ενήμερων οφειλών, «τυχεροί» θα είναι μόνο όσοι έχουν δανειοδοτηθεί με δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή 1 στις 20 επιχειρήσεις ή το 5% των επιχειρήσεων. Το υπόλοιπο 95% που θα θελήσει να ωφεληθεί αυτών των ρυθμίσεων μάλλον δε θα τα καταφέρει, δεδομένου ότι απομένουν επτά συνολικά ημέρες έως τις 15 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διετούς παράτασης στην εξόφληση της οφειλής τους.
Ρόλο αρωγού στους δανειολήπτες τα δάνεια των οποίων δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ανέλαβε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το οποίο θα συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις και θα επιδώσει εξώδικο προς τις τράπεζες, προκειμένου να τις κάνουν δεκτές.
Απο το 'Θάρρος'
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου