PYLOS NEWS MESSINIA

Καταθέσεις 10 δισ. έφυγαν από την Ελλάδα

Για φυγή καταθέσεων από την Ελλάδα, ύψους πολλών δισ. ευρώ, λόγω φόβου που δημιουργεί η αυξημένη αβεβαιότητα για τη χώρα, κάνουν λόγο οι Financial Times. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα οποία επικαλούνται οι FT, οι έλληνες καταθέτες, κατά τους πρώτους δυο μήνες του 2010, μετέφεραν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 4,5% του συνόλου του τραπεζικού συστήματος.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι FT, τραπεζίτης δήλωσε ότι η μεταφορά των καταθέσεων αντανακλά «την ανησυχία των εύπορων ελλήνων σχετικά με την διατήρηση καταθέσεων στην Ελλάδα, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας». Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πολλοί καταθέτες επέλεξαν να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους προς τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, ενώ άλλοι επέλεξαν να μεταφέρουν κεφάλαια σε εγχώριες θυγατρικές ξένων τραπεζών.
Η ίδια πηγή σημείωσε πάντως πως «αναμένουμε αυτά τα κεφάλαια να επιστρέψουν (στην Ελλάδα) μόλις επιλυθεί η κρίση». Αρκετοί τραπεζίτες πάντως διέψευσαν τις φήμες ότι οι καταθέτες βγάζουν τα χρήματά τους από τους καταθετικούς λογαριασμούς και ταμεταφέρουν είτε σε τραπεζικές θυρίδες, ή τα βάζουν… κάτω από το στρώμα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου