PYLOS NEWS MESSINIA

Τραυματίστηκαν 4 παιδιά από βεγγαλικά και κροτίδες - ΕΝΑΣ νεαρός από την Πύλο στο Νοσοκομείο

 

Στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" νοσηλεύονται ο 13χρονος από τη Σύμη και ο 14χρονος από το Αγκίστρι, που τραυματίστηκαν από βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης.
Πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε η κροτίδα στον 14χρονο που έχασε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.
Μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του υπέστη ο 13χρονος, ενώ ταυτόχρονα τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δύο παιδιά που χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, βρίσκονται στη διαδικασία της αποκατάστασης.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χειρουργείο του 13χρονου ο οποίος αναρρώνει. Σύμφωνα με τους γιατρούς και το χειρουργείο του 14χρονου από το Αγκίστρι πήγε καλά και βρίσκεται και αυτός στη διαδικασία της αποκατάστασης.
Στο Παίδων "Η Αγία Σοφία" μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο αγοράκι 9 ετών, προσφυγόπουλο, το οποίο έχει υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη. Το παιδί μεταφέρθηκε από την Πύλο ενώ τραυματίστηκε από κροτίδα.
Οι γιατροί του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και αναμένεται να χειρουργηθεί.
Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα της Ανάστασης 7χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο. Ένα από τα βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν στο χωριό Μασσάρι το τραυμάτισαν προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.
"Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα[…] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες" τόνισε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης.
Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, καθώς τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.
Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.
Οι δύο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.
Ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η καταστασή του κρίνεται σταθερή, αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου