PYLOS NEWS MESSINIA

Επέτειος Μάχης Κάτω Μηναγίων – Εγκαίνια Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης

 



Εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου για την 198η Επέτειο της Μάχης στα Κάτω Μηνάγια (σήμερα Κάτω Αμπελόκηποι) και για τα εγκαίνια του Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης από το Δήμο Πύλου – Νέστορος, την Κοινότητα Αμπελοκήπων και το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας. Είναι η πρώτη φορά που τιμάται η επέτειος, καθώς πρόσφατα καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως “δημόσια εορτή τοπικής σημασίας”.

Συγκεκριμένα, στις 10 π.μ. αναμένεται η προσέλευση και στις 10.15 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Ακολουθούν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δημοσθένης Κορδός υποψήφιος διδάκτορας Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετά τους χαιρετισμούς, μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου θα διαβάσουν “21 Μικρές Ιστορίες Ελευθερίας”.

Τα αποκαλυπτήρια του πίνακα εισόδου του Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης θα κάνει ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο πρόεδρος της Κοινότητας

Αμπελοκήπων Αγγελής Στρίκος. Η ημέρα θα κλείσει με δενδροφύτευση των 21 ΄΄Δέντρων Ελευθερίας΄΄ από τις αποστολές των 21 Ιστορικών Δήμων της Πελοποννήσου με τη

συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Πύλου και του Χανδρινού.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου