PYLOS NEWS MESSINIA

ΜΕΣΣΗΝΙΑ : ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ κων ΑΡΓΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΡΕΚΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ κα ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ...

Κωλύματα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστα για το αξίωμα τουΠεριφερειακού σύμβουλου για Προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης Δήμων, όπως η κα Σταυροπούλου Μαρία που κατέχει την θέση της προϊστάμενης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δόμησης και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου Νέστορος και κατέρχεται στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη.
Σύμφωνα με τον Ν.4604/2019 (Φ.Ε.Κ. 50/Α/2019), Άρθρο 70, Τροποποιήσεις του άρθρου 117 του ν. 3852/2010.
Στο άρθρο 117 του ν. 3852/2010, όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 50 του ν. 4555/2018, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
2. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 1 τροποποιείται ως εξής:
1. Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι:
«ε) Υπάλληλοι με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Μητρώο Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης του δημόσιου τομέα, όπως αυτό ισχύει δώδεκα (12) μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογώνοι οποίοι, μέσα στο δωδεκάμηνο πριν από την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, άσκησαν καθήκοντα Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου γενικής διεύθυνσης ή διεύθυνσης, στις περιφερειακές ενότητες, στα διοικητικά όρια των οποίων εκτεινόταν η αρμοδιότητα των οργανικών τους μονάδων».
Συνεπώς η κα Σταυροπούλου Μαρία έχει Κώλυμα εκλογιμότητας και ασυμβίβαστο για το αξίωμα τουΠεριφερειακού σύμβουλου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καθότι είναι υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος και ασκεί καθήκοντα Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου διεύθυνσης σε Δήμο (Δήμος Πύλου Νέστορος) εντός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην οποία ανήκει ο ανωτέρω Δήμος. Βέβαια θα μπορούσε να είναι υποψήφια σε Περιφερειακή Ενότητα άλλη από αυτή της Μεσσηνίας.
Επιπλέον για την υποβολή των υποψηφιοτήτων πρέπει να υποβληθεί  Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, σύμφωνα με το Άρθρο 51 Ν.4555/2018 Κλεισθένης (Φ.Ε.Κ. 133/Α/2018), Υποψηφιότητες - Συνδυασμοί – Αντικατάσταση του άρθρου 120 του ν. 3852/2010, με την οποία δηλώνει ότι: Αποδέχεται την υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα και στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και ότι δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, καθώς και ότι δεν συντρέχουν τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 117 (όπως έχει τροποποιηθεί).
Με ότι αυτό συνεπάγεται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση από εν΄ενεργεία Δημόσιο Υπάλληλο και μάλιστα προϊστάμενη Διεύθυνσης που εκδίδει άδειες οικοδομής και άλλες καθοριστικές αποφάσεις. Από το newsmesinia
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου