PYLOS NEWS MESSINIA

Σκουπίδια με φόντο το Ναβαρίνο φυσικά...

Τραγική είναι η κατάσταση στον σκουπιδότοπο της Πύλου, στον "Αγιο Νικόλαο", που εξακολουθεί να καπνίζει, έξω από τον περιφραγμένο χώρο ο οποίος έχει φρακάρει με τα δεματοποιημένα σκουπίδια.
Η εικόνα που αντικρίσαμε χθες μόνο κολακευτική δεν είναι για το Δήμο Πύλου - Νέστορος. Σκουπίδια "κάπνιζαν" στη βόρεια - ανατολική πλευρά της χωματερής, απορριμματοφόρα άδειαζαν σκουπίδια πιο νότια, στο μέσο του χώρου με τα χύμα σκουπίδια, γλάροι πετούσαν και ορμούσαν στα σκουπίδια, ενώ Βούλγαροι έψαχναν μέσα στα σκουπίδια για σίδερα, ακόμα και την ώρα που άδειαζε το απορριμματοφόρο. 
Ολα αυτά χωρίς έλεγχο, χωρίς την παρουσία φύλακα και χωρίς να υπάρχει ένα μηχάνημα που να ρίχνει χώμα για να σταματήσει ο καπνός και η βρώμα που μετέφερε. Σκουπίδια πεταμένα υπήρχαν γύρω και μπαίνοντας στο χώρο που φαίνεται να έχει οριοθετηθεί σαν σκουπιδότοπος.
Στον περιφραγμένο και κλειστό χώρο με τα δέματα των σκουπιδιών, όπου έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης με χύμα σκουπίδια στο χώρο εισόδου και επεξεργασίας και με ξερά χορτάρια γύρω από τα δέματα. Και το χειρότερο και πιο επικίνδυνο, δέματα δεν έχουν αντέξει στο χρόνο και έχουν σκιστεί και διαλυθεί.
Ολα αυτά με φόντο τον ελκυστικό όρμο του Ναβαρίνου και την εντυπωσιακή εικόνα με την είσοδο στον όρμο, το Νιόκαστρο και απέναντι τη Σφακτηρία. 
Γύρω από τον σκουπιδότοπο, στη δυτική και στη βόρεια πλευρά όλη η πλαγιά είναι καμένη σε απόσταση στρεμμάτων από την πρόσφατη ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.
Οπως μάθαμε, προχθές στο χώρο πραγματοποίησε αυτοψία κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων από τις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, που κατέγραψε τη δραματική εικόνα της χωματερής και την εγκατάλειψη στο χώρο της δεματοποίησης.
Για την ιστορία: Οι Βούλγαροι που έψαχναν μέσα στα σκουπίδια, ακόμα και σε κείνα που κάπνιζαν, φοβήθηκαν μόλις μας είδαν και μας είπαν πως δεν κάνουν κάτι κακό, δεν κλέβουν, αλλά το κάνουν τώρα που δεν έχουν δουλειές και προσπαθούν να ζήσουν, πουλώντας τα σίδερα με 16 λεπτά το κιλό.

Διεκδικούν αποζημιώσεις οι πληγέντες από τη φωτιά 
Αποζημιώσεις πρόκειται να διεκδικήσουν οι ιδιοκτήτες κτημάτων που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά στη χωματερή της Πύλου. Ο Γιώργος Μαυροειδής, ένας απ’ αυτούς, μας ενημέρωσε ότι στο κτήμα του κάτω από τα σκουπίδια, κάηκαν 15 ρίζες ελιές. Παρατήρησε ότι «στο κτήμα του Νίκου Κούβελα δεν έχει μείνει τίποτα, έχουν καεί όλα» και σημείωσε: «Προσανατολιζόμαστε να καταθέσουμε μήνυση, σκοπεύουμε να πάμε όλοι μαζί, εμείς που ζημιωθήκαμε. Ζητάμε να αποζημιωθούμε. Την προηγούμενη φορά, πριν από 2 - 3 χρόνια δεν ήταν τέτοια η ζημιά». Ο Βασίλης Σιδέρης μας είπε ότι στο κτήμα του δίπλα στη χωματερή έχει μάνες - ελιές και κάηκαν οι μισές. «Οπως είναι η κατάσταση στη χωματερή, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Συζήτησα με το δήμαρχο και του έθεσα το ζήτημα αποζημίωσης, αλλά αδιαφόρησε. Μου είπε να κάνω αγωγή και αν δικαιωθώ, θα με αποζημιώσει. Αντιδήμαρχος, όμως, μου είπε ότι δικαιούμαι αποζημίωση. Θα συνεννοηθούμε, ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί οι πληγέντες από την πυρκαγιά στη χωματερή της Πύλου».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου