PYLOS NEWS MESSINIA

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση λόγω «στρατηγού ανέμου»

- Έκτακτα μέτρα από την Τρίτη ως το Σάββατο – Και η ΕΛ.ΑΣ. ενισχύει τις περιπολίες της Πυροσβεστικής στα δάση- Οι μισές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό, λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Κάηκαν τουλάχιστον δέκα σπίτια και πολλά αυτοκίνηα σε Βαρυμπόμπη-Θρακομακεδόνες Η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στα περιαστικά δάση, από τη δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας όπου κριθεί απαραίτητο, αποφασίστηκε, εκτός των άλλων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες για την πρόληψη των πυρκαγιών.
Η σύσκεψη, που έγινε με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμη και τους Θρακομακεδόνες, είχε ως αντικείμενο τη λήψη πρόσθετων μέτρων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ όλη αυτή την εβδομάδα θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, λόγω των ισχυρών ανέμων. Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, ενώ αποφασίστηκε επίσης να υπάρχει η μέγιστη επιφυλακή όλου του κρατικού μηχανισμού. «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, ειδικά σήμερα, 11 εκατομμύρια πυροφύλακες, ώστε να επιτηρείται στο σύνολό του ο ελληνικός χώρος και να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση για κάθε πυρκαγιά. Πρέπει να επιστρέψουμε, μέσα από τον εθελοντισμό, στην καθολική συστράτευση των πολιτών απέναντι στον υπαρκτό και παρόντα κίνδυνο, τον κίνδυνο για την ελληνική παράδοση, το ελληνικό περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία», τόνισε ο κ. Δένδιας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου