PYLOS NEWS MESSINIA

Στην Πύλο του Νέστορα του Νιόκαστρου και της Βοϊδοκοιλιάς

Η Πύλος, η ξακουστή και πανέμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας στη Δυτική Πελοπόνησσο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς.  
Προσβάσιμη οδικώς, με τοπία που θα ζήλευε και το ομορφότερο νησί!  
Εμείς σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. 
Ταυτόχρονα σας προτείνουμε 3 στάσεις εκ των ων ουκ άνευ σε μια επίσκεψή σας 

την περιοχή, ενώ για τη διαμονή σας ανακαλύψτε την εξαιρετική πρότασή μας στο κορυφαίο κατά πολλούς αυτή τη στιγμή τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας και σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο το costa navarino 
  1. Βόρεια της Πύλου βρίσκεται ο εκπληκτικής ομορφιάς όρμος της Βοϊδοκοιλιάς με την παραλία του και το Παλαιόκαστρο να δεσπόζει από πάνω με μια μαγευτική θέα προς τον όρμο και το Ιόνιο πέλαγος.  Το Παλαιόκαστρο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλα τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πύλο, μέχρι και το χτίσιμο του Νιόκαστρου στα νότια του λιμανιού.

  1. Το περίφημο Νιόκαστρο, κτισμένο πάνω στα βράχια , στη νότια είσοδο του λιμανιού της Πύλου, ξεκίνησε να κτίζεται το 1572 από τους Τούρκους.  
  2. Ο επισκέπτης μπορεί να δει την Ακρόπολη του κάστρου, το Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος και τη συλλογή του Γάλλου φιλλέληνα Rene Puaux, η οποία φυλάσσεται σήμερα στους στρατώνες του Μαιζώνος, όπως αποκαλείται το πέτρινο κτίριο στα αριστερά της  εισόδου του κάστρου.  Κατά τα έτη 1982-1987 το Νιόκαστρο ανακαινίστηκε πλήρως, ενώ τέθηκε σε λειτουργία εντός του χώρου του το Ελληνικό Κέντρο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας Πύλου.

  1. Η λιμνοθάλασσα Διβάρι, επίσης βόρεια της Πύλου μεταξύ του χωριού Γιάλοβα και του όρμου της Βοϊδοκοιλιάς, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από οικολογικής όσο και από αρχαιολογικής άποψης.  
  2. Η περιοχή έκτασης 6.000 στρεμμάτων θεωρείται σημαντικός μεταναστευτικός σταθμός πουλιών, ενώ φιλοξενεί τη χελώνα Caretta-Caretta αλλά και τον αφρικανικό Χαμαιλέοντα.
  3. Λίγα χιλιόμετρα από την νέα Πύλο υπάρχουν σωζόμενα σε  εξαιρετική κατάσταση τα Ανάκτορα του μυθικού Βασιλιά της Αρχαίας Πύλου Νέστορα.
  4. Τα εκθέματα από τις ανασκαφές του ανακτόρου βρίσκονται στο Αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ...
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου