PYLOS NEWS MESSINIA

Εγκρίθηκαν τα πρακτικά διαγωνισμών για έργα πυρόπληκτων περιοχών

dimotiko sumboulio messinisΕγ­κρί­θη­καν στην οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή τα πρα­κτι­κά των δι­α­γω­νι­σμών των έρ­γων πυ­ρό­πλη­κτων πε­ρι­ο­χών που χρη­μα­το­δο­τούν­ται α­πό το Πρό­γραμ­μα Δη­μο­σί­ων Ε­πεν­δύ­σε­ων (ΠΔΕ) έ­τους 2013.
Το έρ­γα αυ­τά εί­ναι τα ε­ξής: «Α­πο­κα­τά­στα­ση ο­δο­ποι­ί­ας πυ­ρό­πλη­κτης Το­πι­κής Κοι­νό­τη­τας Α­βρα­μιού, ΔΕ Μεσ­σή­νης» με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 349.000,00 € εκ των ο­ποί­ων το πο­σό των 300.000 € εί­ναι α­πό ΠΔΕ και το υ­πό­λοι­πο α­πό ί­διους πό­ρους.
Το έρ­γο α­φο­ρά μι­κρής κλί­μα­κας ε­πεμ­βά­σεις βελ­τί­ω­σης της προ­σβα­σι­μό­τη­τας στο ο­δι­κό δί­κτυ­ο της το­πι­κής κοι­νό­τη­τας Α­βρα­μιού, με ερ­γα­σί­ες α­σφαλ­τό­στρω­σης εν­τός της το­πι­κής κοι­νό­τη­τας και της ο­δού προς τον οι­κι­σμό Δρα­κο­νε­ρί­ου, κα­τα­σκευ­ή ε­πεν­δε­δυ­μέ­νης τά­φρου κα­τά τμή­μα­τα και βελ­τί­ω­ση των γε­ω­με­τρι­κών στοι­χεί­ων στις στρο­φές. Στο δι­α­γω­νι­σμό του έρ­γου ε­πι­τεύ­χθη­κε οι­κο­νο­μι­κή προ­σφο­ρά με πο­σο­στό έκ­πτω­σης 37 % . «Βελ­τί­ω­ση ο­δού Πε­λε­κα­νά­δα – Μη­λι­ώ­τη ΔΕ Βου­φρά­δος» με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 529.000,00 € εκ των ο­ποί­ων το πο­σό των 450.000 € εί­ναι α­πό ΠΔΕ και το υ­πό­λοι­πο α­πό ί­διους πό­ρους.
Το έρ­γο ερ­γα­σί­ες βελ­τί­ω­σης της προ­σβα­σι­μό­τη­τας της ο­δού Πε­λε­κα­νά­δα έ­ως Μη­λι­ώ­τη και για μή­κος 3,5 περ. χλμ. με κα­τα­σκευ­ή ε­πεν­δε­δυ­μέ­νης τά­φρου κα­τά τμή­μα­τα, τε­χνι­κών έρ­γων α­πορ­ρο­ής των ομ­βρί­ων, βελ­τί­ω­ση των γε­ω­με­τρι­κών στοι­χεί­ων σε στρο­φές και ερ­γα­σί­ες α­σφαλ­τό­στρω­σης. Στο δι­α­γω­νι­σμό του έρ­γου ε­πι­τεύ­χθη­κε οι­κο­νο­μι­κή προ­σφο­ρά με πο­σο­στό έκ­πτω­σης 15 % . Α­να­βλή­θη­κε για την ε­πό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή η έκ­δο­ση εγ­κρι­τι­κής α­πό­φα­σης των πρα­κτι­κών της ε­πι­τρο­πής για το έρ­γο:
«Βελ­τί­ω­ση ο­δο­ποι­ί­ας πυ­ρό­πλη­κτης Τ.Κ. Βα­λύ­ρας & βελ­τί­ω­ση ο­δού Βα­λύ­ρα – Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου, ΔΕ Ι­θώ­μης» με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 639.000,00 € εκ των ο­ποί­ων το πο­σό των 570.000 € εί­ναι α­πό ΠΔΕ και το υ­πό­λοι­πο α­πό ί­διους πό­ρους. Η α­να­βο­λή ο­φεί­λε­ται στο γε­γο­νός ό­τι δεν πι­στο­ποι­ή­θη­κε εγ­καί­ρως η γνη­σι­ό­τη­τα της εγ­γυ­η­τι­κής ε­πι­στο­λής ε­νός δι­α­γω­νι­ζο­μέ­νου.
Το έρ­γο α­φο­ρά ερ­γα­σί­ες βελ­τί­ω­σης της προ­σβα­σι­μό­τη­τας στο ο­δι­κό δί­κτυ­ο της Τ.Κ. Βα­λύ­ρας και της ο­δού που συν­δέ­ει τη Βα­λύ­ρα α­πό την 7η ε­παρ­χια­κή ο­δό έ­ως την Ι­ε­ρά Μο­νή Βουλ­κά­νου.
Προ­βλέ­πε­ται η κα­τα­σκευ­ή κα­τά θέ­σεις ε­πεν­δε­δυ­μέ­νη τά­φρος, τε­χνι­κά έρ­γα α­πορ­ρο­ής των ομ­βρί­ων, α­σφαλ­το­στρώ­σεις κα­τά τμή­μα­τα και βελ­τί­ω­ση των γε­ω­με­τρι­κών στοι­χεί­ων της ο­δού στις στρο­φές. Ε­πί­σης προ­βλέ­πε­ται η κα­τα­σκευ­ή πε­ζο­δρο­μί­ων εν­τός της Τ.Κ. Βα­λύ­ρας. Προς δη­μο­πρά­τη­ση το έρ­γο βελ­τί­ω­σης α­γρο­τι­κής ο­δο­ποι­ί­ας πυ­ρό­πλη­κτων Το­πι­κών Κοι­νο­τή­των Δ.Ε. Βου­φρά­δος
Ε­πί­σης στην οι­κο­νο­μι­κή ε­πι­τρο­πή κα­ταρ­τί­στη­καν οι ό­ροι δι­α­κή­ρυ­ξης για το έρ­γο: Βελ­τί­ω­ση α­γρο­τι­κής ο­δο­ποι­ί­ας πυ­ρό­πλη­κτων Το­πι­κών Κοι­νο­τή­των Δ.Ε. Βου­φρά­δος, Δή­μου Μεσ­σή­νης προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 245.000 € το ο­ποί­ο χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό το πρό­γραμ­μα Α­ΓΡΟ­ΤΙ­ΚΗ Α­ΝΑ­ΠΤΥ­ΞΗ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ 2007-2013. Προ­βλέ­πε­ται η βελ­τί­ω­ση δύ­ο α­γρο­τι­κών ο­δών στις Το­πι­κές κοι­νό­τη­τες Βλά­ση και Κουρ­τά­κι με ερ­γα­σί­ες α­σφαλ­τό­στρω­σης, τε­χνι­κών σω­λη­νω­τών ο­χε­τών, ε­πεν­δε­δυ­μέ­νης τά­φρου και ο­δο­στρω­σί­α. Η  υ­λο­ποί­η­ση ό­λων των  έρ­γων στο­χεύ­ουν στην ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση της α­γρο­τι­κής πα­ρα­γω­γής με την α­σφα­λή δι­α­κί­νη­ση των κα­τοί­κων και των προ­ϊ­όν­των, στην α­νά­πτυ­ξη του θρη­σκευ­τι­κού του­ρι­σμού, στην ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των ε­πι­σκε­πτών των αρ­χαι­ο­λο­γι­κών χώ­ρων και της πο­λι­τι­στι­κής κλη­ρο­νο­μιάς κα­θώς και στη βελ­τί­ω­ση της ποι­ό­τη­τας ζω­ής των δη­μο­τών μας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου