PYLOS NEWS MESSINIA

Αλαλούμ με το χαράτσι στη ΔΕΗ

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συμπολίτες, λίγες μέρες πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα: διαπιστώνουν ότι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα ακίνητά τους είναι καταχωρημένα σε διαφορετικές τιμές ζώνης από τις σωστές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσουν έως και διπλάσιο έκτακτο φόρο, ενώ έχει υπολογιστεί λάθος και ο ΤΑΠ στα εκτός σχεδίου ακίνητα.
Για παράδειγμα, οικία που βρίσκεται στην Αγία Τριάδα ή στο Ασπρόχωμα έχει υπολογιστεί με τιμή ζώνης που ισχύει στη Ναυαρίνου, με συνέπεια να καλούνται οι φορολογούμενοι να καταβάλουν το διπλάσιο και πλέον ποσό! Πρόκειται, φυσικά, για τεράστιο λάθος, το οποίο κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πώς πρέπει να αντιμετωπίσει.
Καθημερινά, το τελευταίο διάστημα, οι φορολογούμενοι συρρέουν στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να τους δώσει βεβαίωση για τη σωστή τιμή ζώνης, ώστε να την προσκομίσουν στη ΔΕΗ και να πληρώσουν, τελικά, το ακριβές ποσό της εισφοράς.
Εκτός από το Δήμο, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται και την Εφορία, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις και να βγάλουν μια άκρη με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί
Σύμφωνα με το 'Θάρρος' Από την πλευρά της ΔΟΥ Καλαμάτας έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω του οποίου ζητείται να υπάρξει μέριμνα ώστε να γίνει διόρθωση στα λάθη. Βέβαια, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση. Εκτιμάται ότι οι όποιες διορθώσεις θα γίνουν στην καταβολή της δεύτερης δόσης.
Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Δ. Μπούχαλης σημειώνει ότι δύο είναι οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή οι δημότες. Η μία περίπτωση, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφορά στα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Εκεί, ο νόμος ορίζει ότι το ΤΑΠ είναι το δεδομένο μέσω του οποίου το υπουργείο Οικονομικών χρεώνει τους δημότες με την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Μόνο όπου δεν υπάρχει παίρνει υπόψη του τα δημοτικά τέλη ή το ΦΗΧ. Με βάση το νόμο, όμως, χρεώνεται ΤΑΠ από το Δήμο το διπλάσιο του ακινήτου. Αυτό όμως είναι άδικο, διότι η έκτακτη εισφορά δεν υπολογίζεται στο διπλάσιο του ποσού και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στο Δήμο Καλαμάτας, ώστε να υπάρξει τροποποιητική παρέμβαση για να σταλούν τα σωστά στοιχεία στη ΔΕΗ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου