PYLOS NEWS MESSINIA

Στην αγκαλιά του Ναβαρίνου γεμάτη ιστορία!!

Αρχαίο βασίλειο του σοφού Νέστορα και θέρετρο μιας από τις σπουδαιότερες ναυμαχίες της σύγχρονης ιστορίας, τόπος γόνιμος, προικισμένος με πλούσια βιοποικιλότητα, η Πύλος θα εξαντλήσει ευχάριστα τόσο τον φυσιολάτρη όσο και τον ιστοριοδίφη - ακόμα και όσους έχουν τα μάτια στραμμένα στο Διάστημα!
Στην ιόνια ακτή της Μεσσηνίας, καθώς το αυτοκίνητο κατηφορίζει προς τον κόλπο του Ναβαρίνου, η ιστορική Πύλος αρχίζει ήδη να ξεδιπλώνει τα κάλλη της από μακριά. Σε κάθε στροφή αποκαλύπτονται τα αμφιθεατρικά χτισμένα κεραμοσκεπή σπίτια της, με το Νιόκαστρο, στην πέρα άκρη, να δεσπόζει μέσα από πυκνά πεύκα στο Ιόνιο. Αντίκρυ τους η Σφακτηρία, σαν φυσικός κυματοθραύστης, κλείνει προστατευτικά το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου.
Η βόλτα στην Πύλο ξεκινά δίχως άλλο από την παρα-λιακή πλατεία των Τριών Ναυάρχων με τα αιωνόβια πλατάνια της και το μνημείο στους Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν, που ηγήθηκαν του συμμαχικού στόλου στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Απο την 'Καθημερινή'..
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου