PYLOS NEWS MESSINIA

Κύμα ανατιμήσεων ελέω ΦΠΑ !!

Στον συντελεστή 13% από το 11% μεταφέρονται βασικά είδη διατροφής, τιμολόγια ΔΕΚΟ, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και οι εταιρείες εστίασης όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετερίες.!!
Νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά φέρνει από την Πρωτοχρονιά η τρίτη μέσα σε εννέα μήνες αύξηση του Φ.Π.Α. σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Την ίδια ώρα έρχονται μειώσεις στα φάρμακα και τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες από τη νέα αναπροσαρμογή του χαμηλού συντελεστή στο 6,5%. Εν τω μεταξύ, ώθηση στην παγωμένη αγορά ακινήτων αναμένεται να δώσει η διετής αναστολή του πόθεν έσχες, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
Αυξήσεις και μειώσεις
Πρόσθετες επιβαρύνσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες με τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να δηλώνουν ανήμποροι να σηκώσουν για μια ακόμη φορά το επιπλέον κόστος. Το καλάθι της νοικοκυράς θα ακριβύνει κατά ¤12/μήνα ή ¤144/χρόνο. Προϊόντα όπως το γάλα θα πωλείται ακριβότερο κατά 2 λεπτά, 3 λεπτά υψηλότερη θα είναι η τιμή του ψωμιού, κατά 2 λεπτά αυξάνεται στα μακαρόνια, ενώ κατά 5 λεπτά ακριβότερα θα πωλείτε η φέτα. Περισσότερο τσουχτερός θα γίνει και το τιμολόγιο της ΔΕΗ, με την επιβάρυνση σε ένα μέσο λογαριασμό να φτάνει
τα 18 ευρώ το χρόνο. Μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται από την μετακόμιση των σκευασμάτων στον μειωμένο συντελεστή 6,5%. Επτά λεπτά φθηνότερε θα πωλείται το Αμοχιl, κατά 1,22 ευρώ πέφτει η τιμή του Klarisid, ενώ σε ακριβότερα φάρμακα, όπως για παράδειγμα το Eucreas για τον διαβήτη, η μείωση ξεπερνά τα 3 ευρώ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου