PYLOS NEWS MESSINIA

«Η ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου της «Ένωσης» ήταν το αποτέλεσμα μιας προδιαγεγραμμένης πορείας.»

eas thouriaΟι κυ­βερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑ­ΣΟΚ με το νό­μο πε­ρί συ­νε­ται­ρι­σμών με­τέ­τρε­ψαν τις Ε­νώ­σεις και τους συ­νε­ται­ρι­σμούς σε Α­Ε και τους α­γρό­τες σε με­τό­χους.
Με τους Α­γρο­τι­κούς Συλ­λό­γους, την ΠΑ­ΣΥ και τους α­γώ­νες τους οι α­γρό­τες να πα­λέ­ψουν για την α­πο­τρο­πή των πα­ρα­χω­ρή­σε­ων στους ι­δι­ώ­τες. Το­νί­ζουν σε α­να­κοί­νω­σή της η Το­με­α­κή Ε­πι­τρο­πή Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ για την πα­ρα­χώ­ρη­ση σε ι­δι­ώ­τη του ερ­γο­στα­σί­ου της «Έ­νω­σης» μα­ζί με την τυ­πο­ποί­η­ση και εμ­πο­ρί­α του ε­λαι­ο­λά­δου και των ε­λι­ών.
Α­κο­λου­θεί, η α­να­κοί­νω­ση του ΚΚΕ:
 «Η ι­δι­ω­τι­κο­ποί­η­ση του ερ­γο­στα­σί­ου της «Έ­νω­σης» μα­ζί με την τυ­πο­ποί­η­ση και εμ­πο­ρί­α του ε­λαι­ο­λά­δου και των ε­λι­ών, ή­ταν το α­πο­τέ­λε­σμα μιας προ­δι­α­γε­γραμ­μέ­νης πο­ρεί­ας. Οι κυ­βερ­νή­σεις της ΝΔ και του ΠΑ­ΣΟΚ με το νό­μο πε­ρί συ­νε­ται­ρι­σμών με­τέ­τρε­ψαν τις Ε­νώ­σεις και τους συ­νε­ται­ρι­σμούς σε Α­Ε και τους α­γρό­τες σε με­τό­χους. Αυ­τή η πο­λι­τι­κή που έ­χει σαν βά­ση την ΚΑΠ της Ε­Ε την ο­ποί­α στή­ρι­ξε και ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν θα μπο­ρού­σε πα­ρά να έ­χει αυ­τά τα κα­τα­στρο­φι­κά α­πο­τε­λέ­σμα­τα για το μι­κρο­με­σαί­ο α­γρό­τη και την πε­ρι­ου­σί­α του.Δεν εί­ναι τυ­χαί­ο πως και το ΔΣ του οι­νο­ποι­η­τι­κού συ­νε­ται­ρι­σμού «ΝΕ­ΣΤΟΡ» την Κυ­ρια­κή 13 -7 -2014 κα­λεί σε ΓΣ με θέ­μα τη «συ­νερ­γα­σί­α» του συ­νε­ται­ρι­σμού με άλ­λες εν­δι­α­φε­ρό­με­νες ε­ται­ρί­ες, κα­θώς και τη συμ­με­το­χή σε ε­ται­ρί­α με με­τα­βί­βα­ση πα­γί­ων στοι­χεί­ων του συ­νε­ται­ρι­σμού σε τρά­πε­ζα.Οι φτω­χοί και μι­κρο­με­σαί­οι α­γρό­τες πρέ­πει να αν­τι­δρά­σουν. Η πα­ρα­χώ­ρη­ση της πε­ρι­ου­σί­ας των πρώ­ην συ­νε­ται­ρι­σμών σε ι­δι­ώ­τες α­φο­ρά την αύ­ξη­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας τους, α­πό την ε­ξα­σφά­λι­ση φτη­νής πρώ­της ύ­λης. Οι α­γρό­τες δεν μα­σά­νε κου­τό­χορ­το έ­χουν εμ­πει­ρί­α α­πό τα «χρυ­σά κου­τά­λια» της Ε­ΟΚ, τις ε­πι­δο­τή­σεις της Ε­Ε, τα δι­ά­φο­ρα προ­γράμ­μα­τα των Ελ­λη­νι­κών κυ­βερ­νή­σε­ων. Η συγ­κέν­τρω­ση της γης και της πα­ρα­γω­γής σε λί­γα χέ­ρια, το ξε­κλή­ρι­σμα και το ε­ρή­μω­μα των χω­ρι­ών εί­ναι τα α­πο­τε­λέ­σμα­τά τους.
Με τους Α­γρο­τι­κούς Συλ­λό­γους, την ΠΑ­ΣΥ και τους α­γώ­νες τους οι α­γρό­τες να πα­λέ­ψουν για την α­πο­τρο­πή των πα­ρα­χω­ρή­σε­ων στους ι­δι­ώ­τες.»
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου