PYLOS NEWS MESSINIA

Δράκος, Καφαντάρης και Στάθης παραμονεύουν για τα λάθη Νίκα

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ότι ζήτησε από τον εισαγγελέα να γίνει έρευνα για τα «εκατομμύρια που πετάχτηκαν» για την κατασκήνωση στην «Μπιρμπίτα», φαίνεται να κρατούν προσωρινά ο τέως νομάρχης και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δράκος και οι τότε αντινομάρχες και νυν δήμαρχοι Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος και Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Ωστόσο, η στάση και των τριών, από όσα δήλωσαν στο «Θ» ερωτώμενοι σχετικά, δίνει την εικόνα ότι… μάλλον περιμένουν τον πρώην «στενό τους συνεργάτη» στη γωνία.
Τέως νομάρχης
Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Δράκο για τις δηλώσεις του κ. Νίκα, ο τέως νομάρχης απάντησε: «Το έργο της κατασκήνωσης των Ρομά στην “Μπιρμπίτα” είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, που έγινε με τη συνδρομή της κεντρικής Πολιτείας, κάτω από δύσκολες συνθήκες και διάφορες φάσεις. Ξεκινήσαμε επί Σημίτη και ολοκληρώθηκε επί Καραμανλή. Έργο απολύτως αναγκαίο και απολύτως χρήσιμο για τη Μεσσηνία και, ιδιαιτέρως, για τον κάμπο της Καλαμάτας. Απάλλαξε τη ΒΙΠΕ από μια απαράδεκτη κατάσταση και εξυπηρέτησε τους τσιγγάνους, που χαρακτηρίζονται από ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής. Το έργο χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και συντήρηση και στο μέλλον θα αποδειχθεί πιο χρήσιμο και αναγκαίο».
Σε διευκρινιστική ερώτηση για τις καταγγελίες του κ. Νίκα πως σπαταλήθηκαν εκατομμύρια, ο κ. Δράκος δε θέλησε να απαντήσει.
Οι πρώην αντινομάρχες
Στην Αθήνα βρίσκονταν χθες οι δήμαρχοι Στάθης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Καφαντάρης, όπου είχαν σειρά συναντήσεων με φορείς για ζητήματα των περιοχών τους.
Ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος ως αντινομάρχης τότε είχε χειρισθεί το θέμα της κατασκήνωσης, παραλαμβάνοντας το έργο από τον κ. Νίκα, που επίσης ως αντινομάρχης το είχε ξεκινήσει, επικαλέστηκε την απουσία του στην Αθήνα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν έχει ο ίδιος γνώση για τις δηλώσεις του κ. Νίκα, αλλά του έχουν μεταφερθεί, γι’ αυτό ζήτησε με έγγραφό του όλες τις σχετικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα από την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και θα προβεί σε δηλώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.
Από την πλευρά του, ο κ. Καφαντάρης δε θέλησε να σχολιάσει κάτι πριν ενημερωθεί, παρά μόνο διευκρίνισε πως ο ίδιος ως αντινομάρχης τότε δεν είχε εμπλοκή με το κατασκευαστικό μέρος, παρά μόνο με τη λειτουργία της κατασκήνωση
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου