PYLOS NEWS MESSINIA

Συμφωνία για «κούρεμα» 100 δισ.

Ανοιξε ο δρόμος για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ. Οι τελικοί όροι έκλεισαν. Οριστικοποιούνται αμέσως, ώστε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, να παρουσιαστεί στο Eurogroup με τη συμφωνία. Τα νέα δάνεια θα έχουν κλιμακωτό επιτόκιο από το 3% έως το 5%, ανάλογα με την ωρίμανση των ομολόγων
Μόλις τελείωσε χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τσαρλς Νταλάρα, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε ανακοίνωση του IIF. Στη φωτογραφία ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (δεξιά στη φωτογραφία)εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Διακρίνονται ο Λ. Παπαδήμος και ο Ευ. Βενιζέλος
«Κλείδωσαν» οι βασικοί όροι για το PSI και αναμένεται να επισημοποιηθούν άμεσα, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να μεταβεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, με τον «φάκελο» της συμφωνίας στις αποσκευές του.
Γι' αυτόν τον σκοπό σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα αναμένεται να περάσει εκ νέου την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου.
Χθες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος δέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Νταλάρα παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μόλις τελείωσε η συνάντηση, η οποία διήρκεσε περί τη μιάμιση ώρα, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε ανακοίνωση του IIF. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «πολύ καλό κλίμα» εξερχόμενος από το Μαξίμου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου