PYLOS NEWS MESSINIA

ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Κοινή λίστα με 22.992 οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων δημοσιοποίησαν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Στη λίστα των νομικών προσώπων υπάρχουν 73 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. Η συνολική οφειλή αυτών φτάνει στα 230.344.000 ευρώ και αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της Μεσσηνίας χρωστά 35.411.000 ευρώ και ο μικρότερος 203.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι 31 από τις 73 επιχειρήσεις οφείλουν ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι και δεκάδες Μεσσήνιοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα. Πολλοί εξ αυτών είναι σημαντικοί επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, ενώ στη λίστα υπάρχει και πρόσωπο που είναι υποψήφιος στις επιμελητηριακές εκλογές και φέρεται να χρωστά συνολικά προς το Δημόσιο 3.723.484,21 ευρώ.
Η γεωγραφική κατανομή των οφειλετών είναι: 73 από την Καλαμάτα (η μεγάλη πλειοψηφία), τρεις (3) από τη Μεσσήνη, τέσσερις (4) από τους Γαργαλιάνους, δύο (2) από το Πεταλίδι, τέσσερις (4) από την Κυπαρισσία, ένας (1) από τη Μεθώνη, ένας (1) από το Μελιγαλά, δύο (2) από την Οιχαλία, ένας (1) από την Καρδαμύλη και ένας (1) από τα Φιλιατρά. Τα ονόματα αναρτήθηκαν στο www.aade.gr και αφορούν συνολικά 8.909 φυσικά πρόσωπα και 14.083 επιχειρήσεις οφειλέτες του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται για χρέη των οποίων η καταβολή καθυστερεί για διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Όλοι έχουν ειδοποιηθεί τόσο από την ΑΑΔΕ όσο και από τον ΕΦΚΑ για τη διαδικασία που ακολουθείται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και κάποιοι που έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, στο πλαίσιο των πάγιων ρυθμίσεων που ισχύουν, για να αποφύγουν τη διαπόμπευσή τους. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εκείνων που κατέθεσαν προσφυγές για να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, αλλά και το ύψος των οφειλών, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αποκαλυπτικό, καθώς αποδεικνύει ότι τα χρέη ξεκίνησαν πολύ πριν από την κρίση. Έτσι, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, εξαιρέθηκαν από τη λίστα οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς με τους όρους της.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου