PYLOS NEWS MESSINIA

Διεθνή Ημερίδα Σε Συνεργασία Με Την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής Και Καναδά

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 το Μανιατάκειον Ίδρυμα θα διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Διεθνή Ημερίδα με την ευκαιρία επίσκεψης στην Κορώνη του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας.  
Πρόκειται για τη συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, που αποτελεί πλέον θεσμό, αφού φέτος διανύει τον 12ο χρόνο λειτουργίας του και με στόχο να φέρει κοντά φοιτητές Μεσσηνιακής καταγωγής με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. 
Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης, αποβλέποντας στην προσπάθεια να αποβούν οι νέοι αυτοί πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες διαμονής τους και να ενισχύσουν την ελληνικότητά τους. Το Θερινό Σχολείο οργανώνουν η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Α’ Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.
Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο διεθνοποίησης των δράσεών του, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στην Ημερίδα να απολαύσουν μια ιστορική περιήγηση της Κορώνης και να μάθουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Θα μυηθούν στα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής, θα γνωρίσουν το χρονικό ένταξής της στους παγκόσμιους θησαυρούς της UNESCO και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα. Τέλος, θα ενημερωθούν για το όραμα του Μανιατακείου Ιδρύματος «Η πολιτιστική κληρονομιά της Κορώνης ως παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης».
Το φετινό Θερινό Σχολείο, το οποίο θα παρακολουθήσουν 35 νέοι ομογενείς, ηλικίας 18 έως 24 χρόνων, θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου