PYLOS NEWS MESSINIA

Νέες αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματ

Λίγες μέρες πριν τη σύνταξη της προκήρυξης των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου Μεσσηνίας για τη νέα χρονιά, η διοίκηση της ΕΠΣ Μεσσηνίας συναντήθηκε με τα σωματεία για την καθιερωμένη κουβέντα πριν την έναρξη των διοργανώσεων.
Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της ΕΠΣΜ και των εκπροσώπων των σωματείων ενώ οριστικοποιήθηκαν και αρκετά θέματα εν όψει της νέας σεζόν.
Ποιες θα είναι οι αλλαγές

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, οι αλλαγές όσο αφορά την δομή και τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων δεν θα είναι πολλές.
Μια από αυτές θα αφορά την υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων στο παιδικό ή προπαιδικό πρωτάθλημα. Πλέον αυτή την υποχρέωση θα έχουν μόνο οι ομάδες της Α' τοπικής ενώ δεν θα ισχύει πλέον για τις ομάδες της Α1 τοπικής.
Μια άλλη, πολύ πιθανή, αλλαγή είναι φέτος να ξεκινήσουν ταυτόχρονα τα πρωταθλήματα της Α' και Α1 τοπικής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε πάντα πρώτη η Α' τοπική.
Προτάθηκε επίσης από την ΕΠΣΜ να γίνει στο φινάλε ένα μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων πρώτων ομάδων της Γ' τοπικής, από όπου θα προκύψουν οι ομάδες που θα ανέβουν (ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός καθώς εξαρτάται από το τι θα γίνει στην Γ' εθνική και στις μεγαλύτερες κατηγορίες της ΕΠΣΜ).
Ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις στην παραπάνω πρόταση, οπότε δεν είναι βέβαιο αν τελικά θα εφαρμοστεί.
Κατά τα άλλα, τα πρωταθλήματα θα γίνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, ο πρωταθλητής της Α' τοπικής ανεβαίνει απευθείας στην Γ' εθνική ενώ θα πέσουν από 2 εώς 4 ομάδες, ανάλογα με το αν θα μείνουν οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες (Καλαμάτα, Πύλος) στην Γ' εθνική.
Από την Α1 τα πράγματα είναι και φέτος ξεκάθαρα καθώς θα ανέβουν οι τρεις πρώτοι και θα πέσουν οι 3 τελευταίοι. Το ίδιο και στην Β' τοπική, όπου ανεβαίνουν απευθείας οι δύο πρωταθλητές των ομίλων, το μέλλον των δεύτερων των ομίλων θα κριθεί από το τι θα κάνουν οι ομάδες της Γ' εθνικής, ενώ θα υποβιβαστούν μόνο οι τελευταίες ομάδες των ομίλων.
Δηλώσεις συμμετοχής, κλήρωση, σέντρα...
Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων στα πρωταθλήματα και το κύπελλο θα γίνονται μέχρι την 1η Αυγούστου. Η κλήρωση όλων των διοργανώσεων προγραμματίζεται για την Δευτέρα 7 Αυγούστου.
Οσον αφορά τη σέντρα της Α' τοπικής και της Α1 τοπικής, πιθανότερη ημερομηνία είναι το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου ενώ εξετάζεται και η περίπτωση να γίνει η σέντρα των δύο πρωταθλημάτων το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου.
Οσον αφορά το κύπελλο, στις 19-20 ενδέχεται να γίνουν 1-2 αγώνες, στην περίπτωση που έχουν δηλώσει συμμετοχή και ομάδες της Β' τοπικής και ο αριθμός των σωματείων ξεπερνά τα 32.
Από το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου θα μπουν κανονικά όλες οι ομάδες στο Κύπελλο για την β' φάση. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει και φέτος και νοκ άουτ αγώνες και διπλούς (π.χ. γ' φάση) ενώ ο τελικός προγραμματίζεται για τις 28 Μαρτίου του 2017.
Να σημειωθεί πως πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη από την ΕΠΣΜ, οπότε τα σωματεία θα έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για όλα όσα αφορούν τα πρωταθλήματα και το κύπελλο.
Για γήπεδα, οφειλές, διαιτητές και παιδικά...
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης στάθηκε στο θέμα των γηπέδων που όπως είπε έχουν ελλείψεις καθώς δεν ανταποκρίνονται οι δήμοι στο βαθμό που πρέπει. Σημείωσε ότι ότι μέχρι το τέλος του 2017 ισχύουν οι άδειες καταλληλότητας που έχουν δοθεί από την Περιφέρεια και στο εξής, από το 2018, τις άδεις καταλληλότητας θα δίνουν οι δήμοι!
Τόνισε επίσης ότι κάποια σωματεία έχουν οφειλές στην ΕΠΟ ή την ΕΠΣΜ τις οποίες θα πρέπει να καλύψουν για να μπορούν να κάνουν μεταγραφές και να συμμετέχουν στις διοργανώσεις.
Από πλευράς των εκπροσώπων των σωματείων, ακούστηκαν παράπονα για το εξοδολόγιο των διαιτητών. Τονίστηκε ότι είναι ακριβή η διαιτησία καθώς και ότι πρέπει να μειωθεί η αμοιβή του παρατηρητή διαιτησίας, που μπαίνει σε κάποια ματς. Ακούστηκε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουν τα σωματεία τον παρατηρητή διαιτησίας και ότι - αφού τελικά το κάνουν - θα έπρεπε να βλέπουν και τις εκθέσεις.
Η απάντηση από πλευράς ΕΠΣΜ και διαιτητών ήταν πως αφενός οι εκθέσεις των παρητηρητών δεν προβλέπεται να δημοσιοποιούνται και αφετέρου ότι στις γειτονικές ΕΠΣ (Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία) έχουν ακριβότερο εξοδολόγιο διαιτητών.
Το σενάριο επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής συμμετοχής μικτών στην 11άδα έπεσε στο τραπέζι, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση. Επίσης προτάθηκε να μην υπάρχει πλέον η δυνατότητα να γίνονται δανεισμοί παικτών στο παιδικό και προπαιδικό πρωτάθλημα.
Ποιοι παρευρέθηκαν
Από πλευράς ΕΠΣΜ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης και οι Άγγελος Γεωργόπουλος, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Αντώνης Τουρλομούσης, Νίκος Ρούτσης, Βασίλης Πολίτης, Νίκος Λιόγας, Γιώργος Χριστόπουλος.
Από πλευράς διαιτητών παρευρέθηκε τα μέλη της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Μανωλόπουλος και ο Χρήστος Κότσαρης και ο παρατηρητής αγώνων Γιώργος Κατσαφάδος.
Οσον αφορά τους παράγοντες, το παρών έδωσαν οι Γιάννης Μανωλόπουλος (Ομόνοια), Μιχάλης Αυγουλέας, Σταύρος Γιαννόπουλος (Πεταλίδι), Αργύρης Λιάππας (Ερμής), Άρης Θωμόπουλος, Κώστας Μπούνας (Φαραί), Κώστας Μπαρμπίτσας (Απόλλωνας), Χριστοφίλης Γιακουμής (Σπερχόγεια), Παναγιώτης Κωστέας, Σταύρος Μάρκου (ΑΟ Φυτείας),
Δημήτρης Ηλιόπουλος, Γιώργος Ηλιόπουλος )Ασπρόχωμα), Γιώργος Καπερώνης (Ακαδημία Πάμισος), Μιχάλης Μπαρούς, Σταύρος Δημόπουλος (Πάμισος), Μιχάλης Κουτίβας (Ηρακλής Καλαμάτας), Γιώργος Ψυχογιάννης (Ικαρος), Ηλίας Λουκαρέας (Μάνη), Ηλίας Παπακωνσταντίνου (Ολυμπιακός Καλαμάτας), Γιάννης Κάππος (Πανθουριακός), Νίκος Παππάς, Κυριάκος Πανόπουλος (Κυπαρισσία), Μανώλης Κατρής (Μιλτιάδης).
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου