PYLOS NEWS MESSINIA

Στο ΣτΕ η προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης ΑπορριμμάτωνΌπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπ' αριθμ. 53 με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2017, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, την 1η Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εναντίον της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α’ 174/15.12.2015) για την «Τροποποίηση και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α) και του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων», με την οποία εγκρίθηκε ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων.
Στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίζεται δικηγόρος ο οποίος θα συντάξει και θα καταθέσει το ερώτημα, αλλά και θα παρασταθεί στη δικάσιμο. Σημειωτέον ότι εναντίον της συγκεκριμένης Πράξης Υπουργικής Απόφασης είχαν ταχθεί με ερώτησή τους οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς, όπως υποστήριξαν τότε, στην απόφαση υπήρξαν αντιφάσεις μεταξύ στρατηγικής και προβλεπόμενων μέτρων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου