PYLOS NEWS MESSINIA

«Χαράτσι» κρύβουν για χιλιάδες αγρότες οι νέοι δασικοί χάρτες

Οργανωμένες είναι πλέον οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου εναντίον των νέων δασικών χαρτών, η ανακοίνωση των οποίων για όλη την Ελλάδα και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, με τους αγρότες να κάνουν λόγο για «χάος», καθώς όχι μόνο οι δασικοί χάρτες σε Ηλεία και Μεσσηνία έχουν λάθη, προσδιορίζοντας ως δασικές, περιοχές αμιγώς αγροτικές, αλλά και πρέπει να καταβληθούν υψηλά τιμήματα από όλους όσοι επιθυμούν να διατυπώσουν ενστάσεις.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσηνίας καλεί τους αγρότες σε κινητοποιήσεις, ζητώντας να μην πληρώσουν οι αγρότες για τα λάθη στους αγροτικούς χάρτες, και παράλληλα ζητούν να μην εξυπηρετεί η κυβέρνηση τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοβιομηχάνων καταπατητών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Με αφορμή τα προβλήματα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών ο σύλλογος μας ενημερώνει τους μικρομεσαίους αγρότες, ότι πρόκειται για ακόμα ένα φοροεισπρακτικό μέτρο που τον οδηγεί μια ώρα γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου προκειμένου να εξυπηρέτηση τα συμφέροντα τυχόν επενδυτών (μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοβιομήχανοι) ως προς τη χρήση γης εις βάρος του μικρομεσαίου αγρότη και του μικρού κλήρου.
 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ
 Αιτήματα πάλης • Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμία επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα. • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να μπουν χωρίς δική τους ευθύνη.(μηχανικοί-δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-τοπογραφικά) • Να αντιμετωπιστούν οι καταπατήσεις μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων. Καμία αναγνώριση τους.(ξενοδοχεία-βίλες-γήπεδα γκολφ) • να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας του μικρομεσαίου αγρότη και επιτάχυνσης των κερδοφόρων ομίλων. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ Σημειώνουμε ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Αρκαδία είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου 2017, όταν θα αναρτηθούν και οι δασικοί χάρτες για Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβο, Σάμο και Χίο. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι αναφορές στον Τύπο που κάνουν λόγο για πάρα πολλά λάθη στους δασικούς χάρτες που έχουν ήδη εκδοθεί, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές περιοχές κατοικημένες ή αγροτικές.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου