PYLOS NEWS MESSINIA

Συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τους συναρμόδιους υπουργούς για το ΕΣΠΑ

Τα προβλήματα ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, η άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20, καθώς και η θέση της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού στην προγραμματική περίοδο 2014-20, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ το πρωί το Προεδρείο της ΚΕΔΕ με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρουσία του υπουργού Π. Κουρουμπλή και του αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ υφυπουργού Α. Χαρίτση.
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της, ο πρόεδρός της, με επιστολή του από τις 2 Οκτωβρίου είχε επισημάνει τόσο στον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη, όσο και στον υφυπουργό Α. Χαρίτση την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ.
«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα της αρμοδιότητάς σας και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις διαδικασίες και τα προβλήματα ολοκλήρωσης-κλεισίματος των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, καθώς και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20», τόνιζε στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε  ακόμη: «Η σημερινή κατάσταση της χώρας, το αυστηρό δημοσιονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινείται, με τα συνακόλουθα ζητήματα που το χαρακτηρίζουν, όπως η έλλειψη ρευστότητας, οι εξαιρετικά περιορισμένοι εθνικοί πόροι κ.λπ., επιβάλλουν την άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, του μοναδικού υφιστάμενου χρηματο-οικονομικού εργαλείου».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου