PYLOS NEWS MESSINIA

Μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση των βάσεων των εφετινών Πανελλαδικών αναμένεται να κινηθεί σε... ιστορικά χαμηλά. Μάλιστα, ακόμα και οι περιζήτητες Νομική και Ιατρική θα σημειώσουν πτώση, όπως και οι Πολυτεχνικές σχολές. Ακόμη, οι υποψήφιοι που ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, προτίμησαν στο μηχανογραφικό τους τις σχολές του τόπου διαμονής τους, αποκλείοντας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας για να μην επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα ανακοινωθούν οι βάσεις, αν και από το υπουργείο Παιδείας εκτιμάται ότι ίσως ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου.
Όπως επισημαίνει ο κ.  Βαφειαδάκης στο «Πρώτο Θέμα», «η πτώση θα είναι καθολική σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Η πτώση μπορεί να ξεκινά από λίγα μόρια και να ξεπερνά τα 2000. Ακόμα και η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να πέσει από το βάθρο των 19.000 μορίων και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθεί στα 18.690 μόρια. Κάτω από το φράγμα των 18.000 μορίων θα κυμανθεί η Ιατρική Αλεξανδρούπολης που  εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 17.850 μόρια. Η Νομική Αθήνας θα «πέσει» στα 18.500 μόρια  ενώ το τμήμα Αεροναυπηγών Πάτρας θα έχει πτώση μεγαλύτερη των 1.200 μορίων».
«Η σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου θα πέσει 256 μόρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ η  Νομική Αθήνας κατά 214 μόρια. Το Τμήμα Φιλολογίας με έδρα την Καλαμάτα εκτιμάται ότι θα πέσει 527 μόρια, ενώ το Μαθηματικό Αθήνας 444 μόρια. Τμήμα ευκαιρίας φαντάζει το Μαθηματικό Σάμου, με εκτιμώμενη πτώση 1.721 μορίων. Κατά 1.378 μόρια θα πέσει η βάση στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Θράκης, ενώ η βάση στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη θα μειωθεί κατά 1.630 μόρια».
Ως προς τα ΤΕΙ, η εφημερίδα αναφέρει ότι θα γίνει «σφαγή» στις σχολές της επαρχίας, ενώ κάποια τμήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αντέξουν στις πιέσεις, καθώς οι βάσεις θα διατηρηθούν κοντά σε αυτές των πανεπιστημίων προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εκτός από την πανωλεθρία σε Μαθηματικά και Φυσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ρόλο παίζει η δραστική μείωση των μετεγγραφών.
Αναλυτικά ανά  επιστημονικό πεδίο:
 
1ο πεδίο
Πέφτουν οι Νομικές σχολές , καθώς και οι σχολές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης    
2ο πεδίο
Μεγάλη πτώση ειδικά στα τμήματα της περιφέρειας
3ο πεδίο
Σε ιστορικά χαμηλά θα βρεθεί η Ιατρική Αθηνών συμπαρασύροντας την Οδοντιατρική, τη Νοσηλευτική, την Κτηνιατρική και τη Φαρμακευτική Σχολή.
4ο πεδίο
Ακόμα και πτώση 1.000 μορίων σε πολυτεχνικά τμήματα.
5ο πεδίο
Πτωτική τάση στα οικονομικά τμήματα με αυξομειώσεις.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου