PYLOS NEWS MESSINIA

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλου με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρη

dimarΣυνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης στο πλαίσιο της περιοδείας του πρώτου στην Πελοπόννησο.
Τονίζοντας ομόφωνα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας καθοριστικός θεσμός, ο οποίος μπορεί να εργαστεί, ανεξαρτήτως ιδεολογιών, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. συζήτησαν για το έργο που παράγει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Το μείζον θέμα της στήριξης του αγροτικού τομέα στην περιοχή και γενικότερα στην Ελλάδα, καθώς και μεθόδους ανασυγκρότησής του, συζητήθηκαν πρώτα, με το Δήμαρχο να υπογραμμίζει το σημαντικό εγχείρημα της επέκτασης του πιστοποιημένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία και τα θετικά αποτελέσματα που αποκομίζει από αυτό το γεγονός η περιοχή. Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το ολοκληρωμένο σχέδιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, το οποίο είναι έτοιμο να εφαρμοστεί. Από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα του τουρισμού, όπου ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. παρατήρησε τη δυνατότητα που προσφέρει ο Δήμος για τουρισμό όλο τον χρόνο.
Ο κ. Καφαντάρης, αφού καλωσόρισε τον κ. Θεοχαρόπουλο, εξήρε το έργο του ως Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων και μίλησε για την αγαστή συνεργασία τους. Στη συνέχεια δήλωσε: «Ζούμε σε μία εποχή όπου ο αγροτικός τομέας και οι υποδομές του χρειάζονται τόνωση περισσότερο από ποτέ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις στην οικονομία της χώρας. Σωστούς αγροτικούς δρόμους, αρδευτικά συστήματα, αυτά χρειάζονται. Είναι καιρός η Ελλάδα να στηριχθεί στην παραγωγή και στην ποιότητα των προϊόντων της».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος για τη φιλοξενία. Η περιοδεία μου στο νομό Μεσσηνίας είναι στο πλαίσιο της ενημέρωσης της ΔΗΜΑΡ από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Επισημάναμε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το μοναδικό εργαλείο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και γι αυτό η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μια συμφωνία η οποία θα προωθεί την ανάπτυξη και δε  θα βάζει καινούργιους φόρους στους αγρότες», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡ. συνοδευόταν από τον Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Γιώργο Μπουλμπασάκο και το μέλος της Κ.Ε. από τη Μεσσηνία κ. Μπάμπη Βακαλόπουλο, ενώ το παρών επίσης έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος κ. Θεόδωρος Χαραμάρας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Ηλίας Γουρνάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου-Νέστορος κ. Ηλίας Κανάκης και ο Δικηγόρος κ. Γιώργος Κοτσόβολος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και τοπικοί φορείς του παραγωγικού τομέα, με θέμα συζήτησης την ελαιοκαλλιέργεια, την τυποποίηση και την εξαγωγή ελαιολάδου, καθώς επίσης το πιστοποιημένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου