PYLOS NEWS MESSINIA

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

Όλοι έχουμε συνδυάσει το καλοκαίρι με διακοπές, για να ξεφύγουμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, είτε χαλαρώνοντας είτε κάνοντας ξέφρενα ξενύχτια… Άλλωστε, για τον κάθε άνθρωπο οι διακοπές είναι κάτι ξεχωριστό, καθώς διακόπτουν τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας.
Πέρα από τη θεωρία, όμως, και τον ορισμό των διακοπών, υπάρχει και η πραγματικότητα. Έτσι ελάχιστοι είναι φέτος οι Καλαματιανοί που θα πάνε διακοπές, ενώ κι όσοι πάνε, θα μείνουν σε σπίτια γνωστών ή θα κάνουν τα πάντα για να συμπιεστεί το κόστος.
Αυτό που κάνει πλέον τις διακοπές μακρινό όνειρο είναι τα χρήματα που δεν περισσεύουν, αλλά και η άσχημη ψυχολογία.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο δρόμο και μίλησε με κόσμο για τις φετινές του αποδράσεις, που για πολλούς θα περιοριστούν μέχρι τις κοντινές παραλίες. Τουλάχιστον εδώ έχουμε τη θάλασσα, κάτι που πρέπει πραγματικά να μας κάνει χαρούμενους!
 

Κατερίνα Δημαρέση
Δεν έχω προγραμματίσει κάτι ακόμα, αλλά ελπίζω το Σεπτέμβρη να φύγω για λίγες μέρες. Για μένα οι ανασταλτικοί παράγοντες για τις φετινές διακοπές είναι πολλοί, αλλά κυρίως θέματα που μπορούν να προκύψουν στη δουλειά μου. Σημαντικές είναι και οι πολιτικές εξελίξεις, κάτι που επηρεάζει όλους μας, κατά τη γνώμη του. Τέλος, ακόμα ένας παράγοντας είναι έξοδα που προέκυψαν τελευταία στιγμή και δεν είχα προγραμματίσει.
Το καλό τουλάχιστον είναι ότι είμαστε σε μια πόλη στην οποία έχουμε ήλιο και θάλασσα, στοιχεία, δηλαδή, που είναι συνδεδεμένα με το καλοκαίρι.
 

Ζέτα Λυμπεροπούλου
Για μένα οι διακοπές είναι κάτι πολύ σημαντικό και θα προσπαθήσω, έστω για ένα διήμερο, να πάω κάπου κοντά. Δυστυχώς, η οικονομική κατάσταση και οι συνθήκες που επικρατούν δε μου επιτρέπουν κάτι παραπάνω, άσχετα αν για μένα είναι κάτι μοναδικό, αφού εκείνες τις ημέρες χαλαρώνω και ξεφεύγω από τη ρουτίνα.
 

Θοδωρής Κοντός
Φέτος θα πάω κάπου που είχα προγραμματίσει εδώ και καιρό. Βασικά, δεν είναι οι κλασσικές καλοκαιρινές διακοπές, αφού θα βρεθώ στα χιόνια. Πάντως, θεωρώ ότι οι διακοπές είναι σημαντικές για έναν άνθρωπο.
 

Βασίλης Κουτίβας
Ήταν να πάω διακοπές, αλλά λόγω της κατάστασης το έχω αποκλείσει. Πάντως, τις θεωρώ απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, αφού πρέπει κάποια στιγμή να πάει κάπου για να ηρεμήσει. Δυστυχώς, εγώ δε θα πάω πουθενά.
 

Θέλξη Σαχλά
Θα πάμε στα Χανιά, αλλά ουσιαστικά σταθήκαμε τυχεροί. Δεν πάω καθαρά για διακοπές, αφού θα δουλέψω εκεί, και το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε δωρεάν διαμονή. Αν δεν υπήρχε η δουλειά κάτω, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαμε να πάμε. Ως άνθρωπος θεωρώ τις διακοπές απαραίτητές και, δυστυχώς, βλέπω ότι η χρονιά που θα έρθει θα είναι πιο δύσκολη.


Παναγιώτης Σκαρτσίλης
Θα ήθελα πολύ να πάω διακοπές, αλλά δυστυχώς η κατάσταση δε μου το επιτρέπει. Φέτος μένουμε Καλαμάτα, τουλάχιστον έχουμε την τύχη να έχουμε τη θάλασσα εδώ.
 

Βίκυ Αργυράκη
Φέτος δε θα πάω διακοπές, αφού προσωπικές υποχρεώσεις, αλλά και η οικονομική κατάσταση, δε μου το επιτρέπουν. Είναι τεράστιας σημασίας οι διακοπές για μένα, αλλά φέτος δε γίνεται, έτσι μένουμε στον τόπο μας και, ευτυχώς, έχουμε θάλασσα εδώ. Επίσης, θετικό είναι ότι υπάρχουν κοντινοί προορισμοί που μπορούμε να πάμε αυθημερόν, όπως η Καρδαμύλη, η Στούπα, η Μεθώνη, η Πύλος και πολλοί άλλοι.
 
Ηρώ Μπελαούρη
Πριν από λίγες μέρες γύρισα από την Ισπανία. Ήταν κάτι που είχα προγραμματίσει εδώ και καιρό και ουσιαστικά συνδυάστηκαν με τις καλοκαιρινές μου διακοπές, αν και σκέφτομαι να ξαναπάω το Σεπτέμβρη στη Μύκονο. Εμένα προσωπικά δε με έχει επηρεάσει η κατάσταση που επικρατεί, γι’ αυτό πάω διακοπές.
 

Κατερίνα Βαλάση
Αν καταφέρω να μαζέψω χρήματα, θα πάω διακοπές, αλλά για λίγες μέρες, αφού, όπως λέει και ο λαός, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Υπό άλλες συνθήκες θα πήγαινα σίγουρα και, φυσικά, θα έμενα πολύ περισσότερες ημέρες.
 

Έλλη Γάκη
Αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσω να πάω διακοπές για 3-4 ημέρες. Θα ήθελα σίγουρα παραπάνω, αλλά πρέπει να δουλέψω και δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερες. Έτσι θα πάω στην Κρήτη που έχει σπίτι ένας φίλος μου. Διακοπές για μένα σημαίνουν ξεκούραση, κάτι που με κάνει πιο δημιουργική.
 

Μάνος Κορώνης 
Εγώ το καλοκαίρι μαζεύω λεφτά για να πάω διακοπές το χειμώνα. Γενικά θεωρώ δύσκολο κάποιος να πάει διακοπές τώρα, αλλά όχι αδύνατο, αφού αν κρατήσουμε κάτι από το υστέρημά μας και κάνουμε σωστή διαχείριση, είναι εφικτό.
 

Χρύσα Φωτοπούλου, Έφη Αγγελοπούλου, Φωτεινή Δαμαλά
Φέτος αποφασίσαμε ως παρέα να πάμε διακοπές στα Κύθηρα. Είναι ένα νησί εναλλακτικό με πολλές επιλογές για κάθε τσέπη. Έχουμε να πάμε αρκετά χρόνια διακοπές, οπότε το έχουμε ανάγκη. Οι ημέρες που πάμε είναι λίγες και τόσα χρόνια χωρίς διάλλειμα έχουμε «φρακάρει». Εδώ ψηφίζουμε όχι και βγαίνει ναι, θα πάθουμε κατάθλιψη, αν συνεχιστεί όλο αυτό. Επίσης, σημαντικό ρόλο για την επιλογή του προορισμού έπαιξε ότι υπάρχει καράβι από την Καλαμάτα.
 

Ηλίας Μαστορέας 
Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορώ να ανταποκριθώ για να πάω διακοπές, αν και το έχω πραγματικά ανάγκη, αφού έτσι γεμίζουν οι μπαταρίες για την υπόλοιπη χρονιά.
Γενικότερα, πάντως, οι διακοπές πλέον γίνονται σε προορισμούς που κάποιος έχει εξασφαλίσει δωρεάν διαμονή, για παράδειγμα σε ένα φίλο ή ένα συγγενή.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου