PYLOS NEWS MESSINIA

Το παγκόσμιο χρέος σε μία εικόνα

Κατά το κοινώς λεγόμενον, ως κράτος χρωστάμε... και της Μιχαλούς. Ωστόσο όσο πιο μεγάλη η οικονομία, όπως φαίνεται, τόσο πιο μεγάλο το χρέος...
Ένα πλήρως διαφωτιστικό infographic, δημιουργία του Jeff Desjardans της Visual Capitalist, δείχνει το ποσοστό του δημοσίου χρέους που κατέχει κάθε χώρα. Οι ΗΠΑ κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους -το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται σε 59,7 τρισ. δολάρια-, με ποσοστό να αγγίζει το 29.05% του γενικού συνόλου. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία που το ποσοστό της αγγίζει σχεδόν το 20% ενώ στη τρίτη θέση με 6,25% είναι η Κίνα.
Όπως θα δείτε πατώντας την εικόνα, οι επτά(!) από τις 15 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος προέρχονται από την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέχει το 0,71% του παγκόσμιου χρέους. Ο Jeff Desjardins επεξηγεί ότι τα στοιχεία του γραφήματος προέρχονται από το ΔΝΤ και δεν περιλαμβάνει τα νοικοκυριά ή το εταιρικό χρέος. 
Το γράφημα δείχνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου