PYLOS NEWS MESSINIA

Ξεκινά, επιτέλους, το Κυπαρισσία- Φιλιατρά-Πύλος με 5,5 εκατ.

Υπογράφτηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, τμήμα Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Πύλος, μήκους 10 χιλιομέτρων.
Το ύψος της σύμβασης είναι 5.142.705,21 ευρώ και το έργο θα εκτελέσει η εταιρεία «Εργοδυναμική Πατρών Α.Τ.Ε.». Κατά το διαγωνισμό είχε δώσει μέση έκπτωση 50,24%.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 10 Φεβρουαρίου του 2015.  Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).
Η ολική προθεσμία περαίωσής του ορίσθηκε σε 130 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι 30/11/2015, κατά την οποία η ανάδοχος οφείλει να το παραδώσει ολοκληρωμένο και σε κατάσταση άμεσης και πλήρους λειτουργίας.
Το συγκεκριμένο έργο αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με διοικητικά ζητήματα που αφορούσαν στην προηγούμενη εργολαβία, αλλά και απαλλοτριώσεων.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε από τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Ντίνας Νικολάκου. Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «σε μια περίοδο πλήρους αδράνειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της».

Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου