PYLOS NEWS MESSINIA

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος στον τουρισμό θέμα σύσκεψης στο δήμο Πύλου-Νέστορος

tourismos pulos1Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί, στο Ινστιτούτο Δημόκριτος στην Πύλο, έκτακτη σύσκεψη των επιχειρηματιών στους τομείς διαμονής και εστίασης, με θέμα συζήτησης τους τρόπους αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης στον τομέα του τουρισμού.
tourismos pulos«Η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία πρέπει πάντα να συμπορεύονται. Γι αυτό σήμερα ζητώ από όλους τους επιχειρηματίες των τομέων διαμονής κι εστίασης να δράσουμε από κοινού, έτσι ώστε να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που πλήττουν τη Χώρα, και της μείωσης του Τουρισμού ως επακόλουθο.
Νωρίτερα, ο κ. Καφαντάρης, σκεπτόμενος τρόπους ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, απεύθυνε ανοιχτή πρόταση προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τονίζοντας «Όπως αντιλαμβάνεστε η σημερινή καθίζηση του τουρισμού δημιουργεί θέματα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία…. Για τους λόγους αυτούς ζητώ από την ΚΕΔΕ, ως συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης, να ζητήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία την εξαίρεση πληρωμής διοδίων, ώστε να υπάρχει δωρεάν παρέλευση των οδηγών τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι και τις 31 Αυγούστου».
Αναφερόμενοι στην άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στο τομέα του τουρισμού, οι συμμετέχοντες, παρουσίασαν τα προβλήματα των επιχειρήσεών τους και αντάλλαξαν προτάσεις, που στόχο έχουν την άμεση αντιμετώπιση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης. Ειδικότερα, συζητήθηκαν προτάσεις, όπως η επιπλέον προβολή της περιοχής και των παροχών της και η περαιτέρω υποστήριξη των ΜΜΕ στην πληρέστερη ενημέρωση των ξένων επισκεπτών, σχετικά με την ασφάλεια και την φιλοξενία που συνεχίζει να προσφέρει ο τόπος μας.
Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο τόσο για την πρωτοβουλία της συνάντησής τους, όσο και για την πρότασή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ ζήτησαν να υπάρξει συχνότερη επαφή μαζί του, με σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η περιοχή να παραμείνει τουριστικός προορισμός.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρηματίες στον τομέα της διαμονής και της εστίασης, καθώς επίσης εκπρόσωποι της επιχείρησης ΤΕΜΕΣ. Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, ενώ τους ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα λόγω των καθημερινών εξελίξεων.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου