PYLOS NEWS MESSINIA

Διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση Π. Τατούλη με Γ. Τσιρώνη για την διαχείριση των απορριμμάτων

tatoulis tsironis1Διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Κόκκινο πανί αποτελεί για τον κ. Τατούλης η ενέργεια του κ Τσερώνη να ανάρτηση σε διαβούλευση τον «εθνικό» σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων όπου αναβαθμίζει τους Δήμους και καταργεί όλους τους διαγωνισμούς των περιφερειών για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΠ. Όπως προβλέπεται στο νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που τέθηκε σε διαβούλευση όλα τα έργα και οι υποδομές για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις θα ανασταλούν και αντ΄ αυτών η διαχείριση των απορριμμάτων θα ανασχεδιαστεί με βάση τη διαχείριση του νέου σχεδίου.
Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο ΕΣΔΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής:
«Ο αυταρχικός Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης ξαναχτύπησε επιλεκτικά. Προσπαθεί εναγωνίως να ακυρώσει επίπονες προσπάθειες χρόνων που έκαναν Δήμοι, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειες για να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι προσπάθειες αυτές, σεβόμενες απόλυτα τους νόμους και τους κανόνες του εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, ωρίμασαν και έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής τους.
Προσπαθεί λοιπόν ο κ. Τσιρώνης να ακυρώσει αυτές ακριβώς τις προσπάθειες που και λύση θα δώσουν στο πρόβλημα και θα αποτρέψουν την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι συμβατές και με όσα ο ίδιος προτείνει.
Ο κ. Τσιρώνης ανάρτησε σε διαβούλευση έναν «εθνικό» σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, δικής του προφανώς έμπνευσης, αφού ακύρωσε όλες τις υπηρεσιακές εισηγήσεις του δικού του μάλιστα Υπουργείου, με σκοπό προφανώς να ικανοποιήσει προσωπικές του στοχεύσεις.
Οι πολιτικές πρακτικές αυτές είναι καταδικασμένες ως βαθύτατα αντιδημοκρατικές από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συμπεριφορά του κ. Τσιρώνη τον καθιστά πλέον persona non grata για την Πελοπόννησο».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου