PYLOS NEWS MESSINIA

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ένταξης Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά που διαμένουν σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένους οικισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε μετά από εισήγηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλου κατά αρχήν και κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στη Τρίπολη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους σε υποβαθμισμένους οικισμούς με πληθυσμό 4.500 Ρομά στη Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα 800,Αρκαδία 200,Κορινθία 1500,Λακωνία 250 και Μεσσηνία 1750) .
Το πρόγραμμα υλοποιώντας τη σχετική εθνική στρατηγική, στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά.Το Σχέδιο για την Περιφέρεια  Πελοποννήσου έχει προϋπολογισμό 26 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση δικτύων υποδομών, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, εξασφάλισης βασικών συνθηκών στέγασης και υποστηρικτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου