PYLOS NEWS MESSINIA

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Βάζει Εισιτήριο στο Πολυλίμνιο ;

Λεφτά και μάλιστα πολλά φιλοδοξεί να βγάζει ο Δήμος Μεσσήνης από το Πολυλίμνιο, το εντυπωσιακό μνημείο της φύσης στο χωριό Χαραυγή. 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος προανήγγειλε την επιβολή εισιτηρίου για τους επισκέπτες, ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε ότι δρομολογούνται μέτρα για την αποφυγή τραγικών καταστάσεων σε ενδεχόμενη πυρκαγιά… 
Το θέμα έβαλε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Όπως υποστήριξε, η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί το σχεδιασμό της δικής του δημοτικής αρχής, για τη δημιουργία ενός αναψυκτηρίου, η λειτουργία και εκμετάλλευση του οποίου θα ανατεθεί σε ιδιώτη, ο οποίος θα έχει την ευθύνη και για την καθαριότητα στο χώρο του Πολυλίμνιου. Επίσης ο Στάθης Αναστασόπουλος πρότεινε να ανατεθεί στον ιδιώτη η λειτουργία και των δύο χώρων στάθμευσης στα δημοτικά ακίνητα κοντά στο Πολυλίμνιο και ειδικότερα ο ιδιώτης να παίρνει ένα ή δύο ευρώ από κάθε αυτοκίνητο που σταθμεύει στα χώρους αυτούς αλλά να φροντίζει για την ασφάλεια των οχημάτων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των διαρρήξεων που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, δυσφημώντας αυτόν τον εκπληκτικό τουριστικό προορισμό. Επιπλέον δε τόνισε ότι ένα ποσοστό των εσόδων από τους χώρους στάθμευσης ο ιδιώτης να το αποδίδει στο Δήμο, για τη χρηματοδότηση έργων στο Πολυλίμνιο.
Ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, ανακοίνωσε ότι μόλις εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το αναψυκτήριο στο Πολυλίμνιο και άμεσα θα υποβληθεί το αίτημα στη ΔΕΗ ώστε να ηλεκτροδοτήσει το χώρο. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι φιλοδοξεί πως μέσα στον Ιούνιο όλα θα είναι έτοιμα, ενώ ετοιμάζεται και η διακήρυξη προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι ιδιώτες που επιθυμούν να αναλάβουν τη λειτουργία και εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι από την έναρξη της θητείας του, πριν από τέσσερις μήνες περίπου, μέχρι και σήμερα, έχει επισκεφθεί το Πολυλίμνιο πέντε φορές. Όπως υπογράμμισε, το Πολυλίμνιο είναι μια δύσκολη υπόθεση, γιατί χρειάζεται μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής, ώστε ο Δήμος να βγάζει από αυτή ένα «άριστο έσοδο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Πολυλίμνιο έχει τη δυνατότητα να προσελκύει ακόμη και 100.000 επισκέπτες το χρόνο και από κάθε έναν από αυτούς να εισπράττει εισιτήριο. Σχολίασε δε ότι η επιβολή του εισιτηρίου «δεν είναι κατάρα», αντίθετα είπε ότι σε όλα τα αξιοθέατα της Ευρώπης για να περάσει κάποιος πληρώνει και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος για να δει μια αρκούδα στην Ελβετία πλήρωσε 15 ευρώ.
Πέρα από αυτά πάντως, ο Γιώργος Τσώνης υπογράμμισε ότι το μείζον θέμα, ο «μεγάλος εφιάλτης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Αν πάρει φωτιά μέσα εκεί, είπε ειδικότερα, τότε θα κινδυνεύουν όσοι θα βρίσκονται στο Πολυλίμνιο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Δήμος έχει βρει μια προσωρινή λύση που αποτρέπει τον κίνδυνο τραγικών συμβάντων.
Τέλος είπε ότι ο Δήμος πρέπει να φροντίσει ώστε να μπορούν να κατέβουν στο Πολυλίμνιο και λεωφορεία με τουρίστες.
Πάντως, όπως επισημάνθηκε, ιδιοκτήτης του Πολυλίμνιου είναι το Δασαρχείο και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν μπορεί να επιβάλει εισιτήριο σε ξένη ιδιοκτησία, εκτός εάν το Δασαρχείο προβεί σε κάποια παραχώρηση προς το Δήμο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου