PYLOS NEWS MESSINIA

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Θα σας βοηθήσουμε όποτε θέλετε να βγείτε από το ευρώ!

baroufakis soimleΈξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και όχι έναν συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της φαίνεται πως προτιμούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια μίας κατ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγορά”, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τον επισκέφθηκε στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας η συζήτηση έγινε μισή ώρα μετά το Eurogroup, σε ήρεμους τόνους, παρουσία συνεργατών και των δύο υπουργών Οικονομικών.
“Θέλουμε να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου” τόνισε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Σόιμπλε να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του πως “η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα που είχαν ορισθεί πριν τις εκλογές, με επιτόπου αναθεωρήσεις από την τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκταμίευση”.
“Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται” του απάτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. “Μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup”.
Τότε ο κ. Σόιμπλε μετακίνησε ελαφρά την καρέκλα του, σημάδι πως η συζήτηση οδεύει προς το τέλος της και είπε:
“Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε, μπορείτε ίσως να φύγετε από το ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμείς θα σας βοηθούσαμε με τη διαδικασία (modalities)”.
“Όπως γνωρίζετε αυτή δεν είναι επιλογή μας” είπε ο Έλληνας υπουργός και αναχώρησε για την επόμενη συνάντησή του.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου