PYLOS NEWS MESSINIA

Επανεξέταση στη στρεμματική της κορινθιακής, ζητά η ΣΚΟΣ

Η διάσωση της στρεμματικής ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας καθώς και η αναγκαιότητα χρηματοδότησης των Συνεταιριστικών Ενώσεων και Εταιριών που ασχολούνται με την εμπορία της κορινθιακής σταφίδας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΚΟΣ, κοι Βασίλης Γκόλιας και Αντώνης Αντίοχος με τον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον γεν. Γραμματέα Μόσχο Κορασίδη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση της στρεμματικής ενίσχυσης, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη να περισωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μερίδιο από τις περικοπές που υφίσταται η ενίσχυση του προϊόντος.

Τονίστηκε επίσης η μεγάλη πίεση που δέχεται το προϊόν στην εσωτερική αγορά από την ελεύθερη εισαγωγή σταφίδας από την Τουρκία σε πολύ χαμηλές τιμές.

Από πλευράς του ο κ. Αποστόλου υποσχέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επισκεφτεί την έδρα της ΣΚΟΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε. στην Πάτρα, ώστε αν αναλυθούν περαιτέρω όλα τα θέματα, που συζητήθηκαν και στην εν λόγω συνάντηση, αλλά κυρίως ποιες αλλαγές θα μπορούσαν αν συμβάλλουν στην εξασφάλιση καλών συνθηκών για τους παραγωγούς και το μέλλον του προϊόντος.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου