PYLOS NEWS MESSINIA

Ν. Βούτσης: Καταργεί τον Καλλικράτη, αλλά νέο πλαίσιο μετά από διάλογο

Τη ριζική αλλαγή του Καλλικράτη μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και την αναδιάρθρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω μεταφοράς αρμοδιοτήτων, προανήγγειλε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη τύπου.  
 
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι μετά από διάλογο θα οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που αφορούν μεταφορά αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων από τους αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις στις περιφέρειες και τους δήμους.

Μίλησε για ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη τονίζοντας ότι σκοπεύει η κυβέρνηση να προικοδοτήσει τις θεσμικές αλλαγές ώστε να ασκήσει η Τ.Α τις αρμοδιότητές της.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ξεκαθάρισε ότι ο Καλλικράτης πρόκειται να καταργηθεί.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου περί Καλλικράτη απάντησε: «Μιλάμε σαφέστατα για ένα νέο πλαίσιο, μέχρι και τη χωροθέτηση των δήμων». 
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου