PYLOS NEWS MESSINIA

Ρήξη στο Eurogroup - Απορρίπτει η κυβέρνηση παράταση του Μνημονίου

Ρήξη στο Eurogroup - Απορρίπτει η κυβέρνηση παράταση του Μνημονίου
Στην απόρριψη του σχεδίου Ντάισελμπλουμ για την συνέχιση του Μνημονίου, προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου: «Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης
ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους.
Με αυτά τα δεδομέ να δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».
Ουσιαστικά η κυβέρνηση αρνείται την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, σχέδιο που υποστηρίζεται από πολλά μέλη του Eurogroup και επιμένει στη θέση για συμφωνία - γέφυρα που δεν θα έχει σχέση με το υπάρχον Μνημόνιο.
Φαίνεται ότι ο Γ. Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ένα σκληρό για την Ελλάδα κείμενο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συμβιβασμό. Και είναι περισσότερο από προφανές, όπως έδειξαν και οι δηλώσεις υπουργών πριν το Eurogroup, ότι οι δανειστές έχουν πάρει την οριστική απόφαση για παράταση του Μνημονίου και δεν δέχονται άλλες λύσεις.
Υπ' αυτές τις εξελίξεις θεωρείται απίθανο να υπάρξει σήμερα συμφωνία και πιθανότατα θα πρέπει να γίνει νέο Eurogroup (ίσως την Παρασκευή) ή ακόμη και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.imerisia.gr
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου