PYLOS NEWS MESSINIA

Καρναβάλι στο δήμο Πύλου-Νέστορος

karnabali pulos1Με ανυπομονησία περιμένουν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Οι εκδηλώσεις καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, διοργανώνονται από τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Μετά την μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και τις αρκετά υψηλές προσδοκίες των πολιτών για το επικείμενο τριήμερο, οι διοργανωτές μας διαβεβαιώνουν, ότι θα περάσουμε αξέχαστες στιγμές ξεφαντώματος!
Στην Πύλο, ο Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού Πύλου διοργανώνει, μεταξύ άλλων, Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, ενώ την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτική Γιορτή στην Κεντρική Πλατεία . Το τριήμερο στην Πύλο θα κλείσει την Καθαρά Δευτέρα, με τα Παραδοσιακά Κούλουμα και τη «Δίκη του Μακαρονά», στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, υπό τη συνοδεία ζωντανής λαϊκής μουσικής. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κυριών Πύλου.
Στη Μεθώνη, το Καρναβάλι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον «Γάμο του Κουτρούλη». Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ξεκινούν το μεσημέρι της Παρασκευής, με το πάρτι Μασκέ του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μεθώνης, και συνεχίζονται με εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
Στη Χώρα, αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι το παραδοσιακό γλέντι «Κοκκάλα», το μεσημέρι της Κυριακής, με συνέχεια την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην κεντρική πλατεία.
Στην Κορώνη, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στοχεύουν στη διασκέδαση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Την Κυριακή το μεσημέρι, ο Σύλλογος Επιτροπής Καρναβαλιού Κορώνης διοργανώνει Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, στην Παραλιακή Ζώνη της Κορώνης, ενώ δε θα λείψει και το Γαϊτανάκι.
Οι επιλογές δε σταματούν εδώ, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοινικούντας περιμένει όλο τον κόσμο στο Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά και στα Κούλουμα που θα γίνουν στο γήπεδο μπάσκετ της Φοινικούντας. Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου διοργανώνει Αποκριάτικο Γλέντι, το Σάββατο το βράδυ, στο κοσμικό κέντρο «Ψαράκια», στη Χώρα.
Τα Κούλουμα θα εορτασθούν και στην κεντρική πλατεία του Χανδρινού, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χανδρινού «Μαντάς», ενώ δυο μέρες πριν, το βράδυ της Παρασκευής, 20 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χιλιοχωρίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στο κοσμικό κέντρο «Μηδέν», στην Πύλο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου