PYLOS NEWS MESSINIA

Μίκης Θεοδωράκης: Ξαναγινόμαστε Ωραίοι (ως) Έλληνες!

Το ύφος του Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα αλλά και τις αντιδράσεις, τόσο του Γιάννη Βαρουφάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ο Μίκης Θεοδωράκης. Και, κατά διασταλτική ερμηνεία, σχολίασε καυστικά και με το δικό του μοναδικό τρόπο και υπερκομματικό κύρος και τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

Σχολιασμό που προσυπογράφουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι το προσυπογράφει (το λέει και πρόσφατη δημοσκόπηση) και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα με το που ψηφίζει ο καθένας, ανεξάρτητα και από έστω μερικά ... ψελίσματα του "τύπου Άδωνι Γεωργιάδη", που ... ζηλεύουν και λένε "Καλά, άσε πρώτα να δούμε που θα καταλήξει όλος αυτός ο ... ταμπουκάς και μετά τα λέμε" και άλλα "τύπου Χατζηδάκη" που λέει "Μακάρι να...".

Λες και δεν μπορεί ο Έλληνας Πολιτικός και ο Έλληνας Πολίτης - Εκπροσωπούμενος να είναι και Έλληνας και Υπερήφανος και Κοινωνικά Λογικός - Ευαίσθητος και Ευρωπαίος...

Μην ψάχνεστε κύριοι στην Νέα Δημοκρατία! Χάσατε, και μαζί σας... παρασύρατε και "Δεξιούς", Έλληνες, Κοινωνικά Ευαίσθητους, Υπερήφανους και Φιλοευρωπαίους, γιατί υιοθετήσατε τον πολιτικό χαρακτήρα και το πολιτικό ύφος και ήθος του ... Άδωνι!    

Χάσατε γιατί ακόμα και πάρα πολλοί "δεξιοί" βαρέθηκαν να ετερο-χαρακτηρίζονται από το κάθε ... Άδωνι, ως "φιλο-συριζαίοι" γιατί διαχώρισαν τη θέση τους από μια... "δεξιά" που δεν τους χωράει, τέτοια που είναι! Γιατί παραχωρήσατε τον όρο "προοδευτικός" στην Αριστερά και εσείς, ΚΑΙ ΟΧΙ Η "ΔΕΞΙΑ", με τα μυαλά που κουβαλάτε στην ... ιστορική ανάλογη μεθόριο της κρισισμικής Αλβανίας και μπροστά στην εισβολή των Δανειστών, λέγατε συνεχώς "ΝΑΙ"!!!

Γιατί τόσο καιρό, καταντήσατε τους Πολίτες να νοιώθουν "Άσχημοι και Κακομοίρηδες Έλληνες", όταν αυτό το αρνήθηκαν και το πολέμησαν θυσιάζοντας και την Ζωή τους, σε κάθε ιστορική σύμπτωση και ευκαιρία!

---------

Ολόκληρο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρει:

«Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle.
 
Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ.
 
Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει.
 
Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής.


Αθήνα, 31.1.2015

Μίκης Θεοδωράκης».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου