PYLOS NEWS MESSINIA

ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ - ΕΥΝΟΪΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  • Κρατάνε καλά την επαφή με τα 3 ευρώ οι τιμές ελαιολάδου, στην Πελοπόννησο
  • ΠΑΣΕΓΕΣ: Στα 3,10 ευρώ το ελαιόλαδο στην ΕΑΣ Ηρακλείου
    Tιμή παραγωγού 3,10 ευρώ το κιλό, για οξύτητες μέχρι 0,3 πληρώνει από σήμερα Δευτέρα και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.ΝΣ’ αυτό το επίπεδο κυμαίνονται οι τιμές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του paseges.gr και στο νομό Μεσσηνίας.
  • paseges.gr: DHW: Ευνοϊκή η συγκυρία για το ελληνικό ελαιόλαδο στη Γερμανία

Το 2015 είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου που επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην αγορά τροφίμων της Γερμανίας, επισημαίνει στο ενημερωτικό του δελτίο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW).

O DHW εκτιμά ότι τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν εξαιρετικές προϋποθέσεις όλο και μεγαλύτερης διείσδυσης στη γερμανική αγορά ελαιολάδου, με σύμμαχο την υψηλή τους ποιότητα και την εξαιρετικά καλή παραγωγή έξτρα παρθένων ελαιολάδων Ονομασίας Προέλευσης ( ΠΟΠ / ΠΓΕ ή Ελληνικού Ελαιολάδου με αριθμό ελληνικού αγροτικού προϊόντος EL ) για το 2015.


Τονίζει ότι το νέο έτος 2015 θα είναι και η χρονιά κλειδί για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάκτησης της εμπιστοσύνης της γερμανικής αγοράς τροφίμων στο ελληνικό ελαιόλαδο μια και η αύξηση της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου για την εσοδεία 2014-15 είναι επιβεβαιωμένη, σε αντίθεση με την τεράστια μείωση της παραγωγής σε Ιταλία και Ισπανία. Συγκεκριμένα στην Ιταλία η μείωση της παραγωγής σε σχέση με πέρυσι ανέρχεται σε -35% ενώ στην Ισπανία -50%.


Το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμά ότι η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου 2014-15 θα φτάσει τους 300.000 τόνους σε αντίθεση με 135.000 τόνους το 2013-14. Οι τιμές παραγωγού για τα ελληνικά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα κυμαίνονται αυτή την στιγμή μεταξύ των 3,00-3,30€ το κιλό (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή). Η πληθώρα των ελαιοτριβείων στην Ελλάδα, τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία υπολειτούργησαν την προηγούμενη χρονιά λόγο χαμηλής παραγωγής, αλλά και η έλλειψη ρευστότητας καθιστούν την φετινή χρονιά ως "σωτήριον έτος" για το ελληνικό ελαιόλαδο. Παραγωγοί, ελαιοτριβεία αλλά και τυποποιητές μπορούν να επωφεληθούν από την μεγάλη ζήτηση των αγορών του εξωτερικού και να προσφέρουν "επιτέλους" εξαιρετικό προϊόν, με επάρκεια για την ζήτηση της αγοράς και σε ανταγωνιστικές τιμές.


Αντίστοιχα, στην Ισπανία η μέση τιμή παραγωγού (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή) αυτή την στιγμή κυμαίνεται στην περιοχή της Ανδαλουσίας στα 3,30€ το κιλό για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα (τιμές 29.12.2014). Στην Ιταλία το κιλό 100% ιταλικό ελαιόλαδο (πάντα πρώτη ύλη από των παραγωγό προς τον τυποποιητή) κοστίζει αυτή τη στιγμή 5,90€. Οποιοδήποτε ελαιόλαδο 100% Ιταλίας βρεθεί στο ράφι των γερμανικών σούπερ μάρκετ το 2015, σε τιμή κάτω των 6,00€ το λίτρο, θα υποδηλώνει έμμεσα ότι πρόκειται για πρόσμιξη με ελληνικό, ισπανικό η εισαγόμενο από Τυνησία ελαιόλαδο.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου