PYLOS NEWS MESSINIA

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ !!! 8% ή 2.6% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ !!!

Η μέρα με τη... νύχτα είναι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις κυριακάτικες εφημερίδες. 
Οι αποκλίσεις είναι τεράστιες, καθώς το γκάλοπ της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή» δίνει προβάδισμα 8% στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το αντίστοιχο της Alco για το «Πρώτο θέμα» δίνει προβάδισμα 3,2%.
Συγκεκριμένα, η Public Issue δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ οριακή αυτοδυναμία με 8% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει 38% και με αναγωγή εδρών, 151 έδρες, ενώ η ΝΔ 30%. Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 7%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο, το ΚΚΕ με 5% και οι ΑΝΕΛ με 3%. Εκτός βουλής μένουν το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνοντας το 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.
Στον αντίποδα σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαμορφώνεται στο 3,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 31,2% και η Νέα Δημοκρατία το 28%. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 4,5%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 4,2%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4% και το ΚΚΕ με 3,7%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει 2,4% και οι ΑΝΕΛ 2,2%.

Προβάδισμα 2,6% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Καπα Research και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
Στην ερώτηση «εάν την επομένη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιθανό να ψηφίζατε», ποσοστό 28,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, 25,5% Ν.Δ., 6,5% Το Ποτάμι, 5,4% Χρυσή Αυγή, 5,2% ΠΑΣΟΚ, 5,0% ΚΚΕ, 2,8% Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 2,6% ΑΝΕΛ, 4,1% άλλο κόμμα, 2,2% Λευκό/Άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε ποσοστό 12,6%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε επί δείγματος 1.010 εκλογέων, κατά το διάστημα 7 και 8 Ιανουαρίου 2015, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο (60,7%), ωστόσο εξίσου αρνητικά κρίνει και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (61,1%).
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντ.Σαμαράς από το 43,9% των ερωτηθέντων, αλλά με τον κ.Τσίπρα να τον πλησιάζει με 36,2%.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου