PYLOS NEWS MESSINIA

Oι 5 φόροι που ΔΕΝ θα πληρώσουμε σε 100 δόσεις

Πέντε φόρους θα πρέπει να πληρώσουν στην ώρα τους οι φορολογούμενοι ή στην καλύτερη περίπτωση σε έως 12 μηνιαίες δόσεις μετά την... αναδίπλωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. 
Πίσω από την τροπολογία με την οποία ξηλώθηκαν από τη ρύθμιση οι βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες βρίσκονται πέντε διαφορετικοί φόροι οι οποίοι όμως είναι βεβαιωμένοι σε δυο εκκαθαριστικά και πλέον δεν μπορούν να ρυθμιστούν με τις 100 δόσεις.
Οι φόροι αυτοί είναι:
-          Οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ, από τον Οκτώβριο (είτε είχε πληρωθεί ή όχι) έως και τον Φεβρουάριο του 2015. Το συνολικό ποσό των πέντε δόσεων ανέρχεται  σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που έληξε το Σεπτέμβριο, εφόσον δεν είχε εξοφληθεί, μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση.
-          η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Φόρος έχει βεβαιωθεί κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ιδιοκτήτες ακινήτων για εισόδημα από ενοίκια και στους μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν δυο δουλειές ή συντάξεις ή έχουν εισόδημα και από άλλη πηγή.
-          η τρίτη δόση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος βεβαιώνεται μαζί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιο τεκμηρίου διαβίωσης πισίνας και 5% στο τεκμήριο ΙΧ ηλικίας έως δέκα ετών 1.929 έως 2.500 κυβικών και 10% για τα οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού.
-          η τρίτη δόση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους αυταπασχολούμενους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσους είναι μισθωτοί οι συνταξιούχοι και έχουν και δεύτερη πηγή εισοδήματος ή δεύτερη δουλειά ή σύνταξη.  Η εισφορά βεβαιώνεται, επίσης, μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
-          Η τρίτη δόση του τέλους επιτηδεύματος που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες. Το τέλος βεβαιώνεται μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό των φόρων που δεν μπορεί τελικά να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων υπολογίζεται σε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου