PYLOS NEWS MESSINIA

Ερώτηση στο ΠΣ για την πώληση εκτάσεων και υποδομών στο ΤΑΙΠΕΔ

Ερώτηση

Προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Θέμα: «Μεταφορά δημόσιων εκτάσεων,  κτιρίων και υποδομών στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να πουληθούν σε ιδιώτες».

Ο κατάλογος των δημοσίων ακινήτων στην Πελοπόννησο, που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση όλο και μεγαλώνει. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα 1.911 στρ. στην Καραθώνα, 32 στρ. παραλιακής έκτασης στο Κονδύλι, 38 στρ. στο Σαλάντι, 135 στρ. παραλιακής έκτασης στην Κινέτα, 175 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σαρακίνο και τον Σίμο Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γλυκόβρυση, 107 στρ. παραλιακής έκτασης στο Σκουτάρι, 11 στρ. παραλίας στην Παχιά Άμμο Πλύτρας, την Περιφερειακή αγορά στο Λέχαιο Κορινθίας, 2 κτίρια της ΔΟΥ στην Κόρινθο, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσήνης, που πρόσφατα εντάχθηκε στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ, 300 στρ. στη Μπαφαρίστρα στον Δήμο Κορίνθου, 300 στρ. στα Καμίνια της Β. Κυνουρίας, 11 στρ. στο Άστρος, 535 στρ. στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, 44 στρ. στο Διβάρι, 220 στρ. στην Μπούκα, 19,5 στρ. στο Πεταλίδι, 48 στρ. στον Κορδία Καλαμάτας και άλλες σημαντικές εκτάσεις.
Με μεγάλη σπουδή επιμένει το ΤΑΙΠΕΔ στη «συλλογή» ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να τα διαθέσει σε ιδιώτες, ξεπουλώντας κυριολεκτικά έναντι πινακίου φακής, τη δημόσια περιουσία. Παρά την απαγόρευση από το Συμβούλιο της Επικρατείας του ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, με το «όχι» που διατύπωσε στην πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, παρά το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος του «Ελληνικού» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η κυβέρνηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ επιμένει να ψάχνει πενιχρά έσοδα από την πώληση δεκάδων ακινήτων του δημοσίου. Ξεπουλάνε τα πάντα, από λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες έως και αρχαιολογικούς χώρους και όλη αυτή την εγκληματική δράση την βαπτίζουν «ανάπτυξη».
Η Περιφερειακή Αρχή, αν και εκλεγμένη από το λαό της Πελοποννήσου, «σφυρίζει» αδιάφορα γι’ αυτά που δρομολογούνται εις βάρος της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος. Λειτουργεί, μέσα από τις επιλεκτικές σχέσεις που έχει με ορισμένους ευρωπαίους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς, σαν να είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, σαν να είναι ο τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών, αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν στον δικό μας τόπο. Δεν παίρνει θέση και δεν εναντιώνεται σε όσα σχεδιάζονται για την περιοχή μας και αδιαφορεί για το ξεπούλημα υποδομών και εκτάσεων σ’ όλους τους νομούς.
Δεν είναι μόνο ο αρχαιολογικός χώρος της Ακροναυπλίας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο παραμένει πρώτη επιλογή για να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των περιφερειακών αεροδρομίων που οδεύουν για ξεπούλημα. Πρόσφατα άλλωστε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με Δήμους, Συλλόγους, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα. ανάλαβε πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία αποτελούν καίριες αναπτυξιακές υποδομές του ελληνικού κράτους, απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας–κερδοφορίας τους.
Έως σήμερα, καμία ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Αρχή  ενάντια στον αντιαναπτυξιακό, καταστροφικό και βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό της «αρπαχτής», που διαλύει  τη χώρα. Η αδράνεια ή η συνειδητή ολιγωρία σας, είναι συνενοχή σ’ ένα έγκλημα που συντελείται κατά των επόμενων γενιών, προσβάλλοντας τις προηγούμενες που αγωνίστηκαν για να τις διατηρήσουν δημόσιες.
Επειδή ο σχεδιασμός του ξεπουλήματος του τόπου μας είναι σε εξέλιξη και εντείνεται:
Πότε θα φέρετε το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
Ποια είναι η θέση σας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας που δρομολογείται το Νοέμβριο, με δεδομένες τις πρόσφατες δηλώσεις εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης;
Ποια είναι η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το ξεπούλημα της Ακροναυπλίας;
Ποια είναι η συνολική τοποθέτησή σας , γι’ αυτά που σχεδιάζονται για τον τόπο μας ερήμην μας;
Έχετε σχέδιο για την αξιοποίηση των παραπάνω σημαντικών εκτάσεων της Πελοποννήσου προς όφελος των πολιτών;
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου