PYLOS NEWS MESSINIA

Επιδοτήσεις για "ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

  • Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για νέες επιχειρήσεις
  • Πιθανός χρόνος προκήρυξης Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014
  • Ποιους αφορά, οι κλάδοι
Μεγάλο πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ με κονδύλια του ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί το άνοιγμα νέων επιχειρήσεων στην αγορά ετοιμάζεται να προκηρύξει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Πρόκειται για τη «Νέα Επιχειρηματικότητα» και η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις χρηματοδοτούμενες δράσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Από τότε θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.
Τη «Νέα Επιχειρηματικότητα» ανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, και σκοπός είναι η επιδότηση φυσικών προσώπων, ανδρών και γυναικών χωρίς όριο ηλικίας, που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Ανεργοι και άνεργες ακόμη και πάνω από 40 ετών θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής προκειμένου να κάνουν νέο επαγγελματικό και επιχειρηματικό ξεκίνημα στη ζωή τους.
Οι κλάδοι που θα εμπίπτουν στο πρόγραμμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταποίηση, οι υπηρεσίες και το χονδρικό εμπόριο. Μπόνους θα έχουν οι καινοτόμες δράσεις και αυτές που θα προσφέρουν και απασχόληση.
Μέσα από τα κονδύλια θα δίνεται η δυνατότητα και της κάλυψης λειτουργικών δαπανών της νέας επιχείρησης.
Τα έργα που θα ενισχυθούν θα είναι ύψους μέχρι 200.000 ευρώ, λένε οι διαθέσιμες πληροφορίες, χωρίς να αποκλείεται η αλλαγή αυτού του ύψους ή για την ακρίβεια η διαφοροποίησή του ανά κλάδο.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και επιθυμούν να ιδρύσουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεωτικά θα συσταθούν και θα έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.
Οι κύριοι τομείς από τον κλάδο της μεταποίησης που εξετάζονται για να χρηματοδοτηθούν μεταξύ άλλων είναι η μεταποίηση τροφίμων, η αρτοποιία, η μεταποίηση ποτών, η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλικών, η κατασκευή ειδών ένδυσης, κλάδοι της πληροφορικής κ.λπ.
Μπορούν να ενισχυθούν όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν, σύμφωνα με τα σχέδια επεξεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών, στη μεταποίηση τροφίμων, στην αρτοποιία, στην παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής, μακαρονιών, λαζανιών, κουσκούς και παρόμοιων αλευρωδών προϊόντων, στην επεξεργασία τσαγιού και καφέ και αφεψημάτων βοτάνων, στην παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων, έτοιμων γευμάτων και φαγητών.
Επίσης μπορούν να ενισχυθούν εκείνοι που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλικών, κατασκευής ειδών ένδυσης, κατεργασίας και δέψης δέρματος, στην κατασκευή ειδών ταξιδιού, τσαντών και υποδημάτων αλλά κι επίπλων.
Ενισχύσεις μπορούν να πετύχουν κι εκείνοι που θα δραστηριοποιηθούν στους κλάδους των τεχνολογιών πληροφορικής κι επικοινωνίας. Οπως, δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων, δικτυακών πυλών, επεξεργασίας, ανάπτυξης κι αποθήκευσης βάσεων δεδομένων κ.λπ. Και αυτοί οι κλάδοι έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Πάντως, όπως έχει επισημάνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, πέρα από τη μη ύπαρξη ηλικιακών ορίων που έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνει τη συμμετοχή των δικαιούχων, σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί και η δημιουργία και ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα, τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή και μία καταγεγραμμένη ή κατοχυρωμένη τεχνογνωσία που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί εμπορικά, σε επιχειρηματική καινοτομία.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου