PYLOS NEWS MESSINIA

Παραγωγοί: «Περιμέναμε τα λεφτά για να ζήσουμε»

Γραπτές δεσμεύσεις για την διασφάλιση της καταβολής του ποσού της προκαταβολής που δεν μπήκε στους λογαριασμούς τους λόγω μη ψηφιοποίησης των συμβολαίων ενοικίασης των κτημάτων που καλλιεργούν ζήτησαν οι αγρότες από τον πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας Γεράσιμο Καλλιμώρο κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες
Παράλληλα απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα και όχι τον Δεκέμβριου γιατί όπως επισημαίνουν τα χρήματα αυτά περίμεναν για να ζήσουν, καθώς και τον καταλογισμό ευθυνών για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Από την πλευρά της ΕΑΣ ο κ Καλλιμώρος διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ επικαλούμενος και την δήλωση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ Γρηγόρη Αποστολάκου καθώς και ότι θα ανακοινώσει τα ονόματα όσων ευθύνονται για την δημιουργία του προβλήματος με την καταβολή της ενιαίας.
« Ήρθαμε να φτιάξουμε τα χαρτιά μας και πληρώσαμε άλλ300 ευρώ, άλλοι 250, άλλοι 100 και άλλοι 150 και να γίνει αυτό το μπάχαλο. Αν έκλεισε το σύστημα και δεν πρόλαβαν να περάσουν τα δικαιολογητικά αυτοί φταίνε που δεν πρόλαβαν να τα περάσουν. Έχουν γίνει κατά καιρούς αυτά. Χρήματα δεν νομίζω να χαθούν. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται άλλα άλλο το ένα θέμα άλλο το άλλο.  Πρέπει η ένωση να κάνει καλά την δουλειά της», τόνισε ο κ Διονύσιος Διαμαντόπουλος από την Ώλενα
Ο αγρότης Χρήστος Μπουλούμπασης από το Χειμαδιό αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Πλήρωσα 300 ευρώ την εταιρεία για να φτιάξει τα χαρτιά και να μπορώ να πάρω σήμερα τα χρήματά μου»
«Τα λεφτά σήμερα»
Οι παραγωγοί που δεν πήραν την ενιαία ζήτησαν πολιτικοί παρέμβαση προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους σήμερα και όχι το Δεκέμβριο γιατί δεν έχουν να ζήσουν.
«Πρέπει σήμερα να γίνει πολιτική παρέμβαση προκειμένου να μην χάσουμε τα λεφτά μας αλλά και για να πάρουμε τα χρήματά μας τώρα.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα μήνα για τα χρήματά μας και ότι διαβεβαιώσεις κάνει η GAIA είτε με τον αντιπρόσωπό της δια μέσου του κ Καλλιμώρου να τα κάνει γραπτώς. Δεν πιστεύουμε πλέον. Εμείς πληρώσαμε την εταιρεία για να κάνει την δουλειά της. Εάν τώρα ο οποιοσδήποτε δεν μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά έξι μήνες ας παραιτηθεί και ας πάει σπίτι του. Ας δουλέψει κανένας άνθρωπος που έχει ανάγκη από το ψωμί και ας δουλέψει. Δεν μπορεί να είμαστε έρμαιο κάποιον. Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, πρέπει να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε», επεσήμανε η κ Δώρα Καλλοπούλου-Κλάδη.
Ο κ Κωνσταντίνος Τασσόπουλος αγρότης  από τον Πύργο αναφέρθηκε στις δυσκολίες επιβίωσης που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν χωρίς τα χρήματα της ενιαίας που δεν πήραν από «λάθη άλλων».
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου