PYLOS NEWS MESSINIA

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, για το Π.Δ. που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ

ktelΟ Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μαζί με άλλους 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το Π.Δ. 94/2014 (Α΄161) που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ΚΤΕΛ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν ότι, από τις απαντήσεις των Υπουργείων στην υπ’ αρ. 2039/27.08.2014 ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δε διαφαίνεται καμία πρόθεση για κατάργηση του εν λόγω ΠΔ ενώ στο με Α.Π. 53466/12.09.14 έγγραφο του Υπ. Μεταφορών & Δικτύων με θέμα «Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του Π.Δ. 94/2014» τίθενται όροι για την απόλυση οι οποίοι όμως δεν έχουν σχέση με το γράμμα της διάταξης του ΠΔ.
Το θέμα αφορά χιλιάδες οδηγούς που είναι πλέον έκθετοι στον κίνδυνο της απόλυσης αφού η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών στα ΚΤΕΛ έχουν προσληφθεί και συνδέονται με σύμβαση εργασίας με τους μετόχους καθώς ελάχιστα είναι τα ΚΤΕΛ που διαθέτουν λεωφορεία ιδιοκτησίας τους και απασχολούν οδηγούς απευθείας συνδεόμενα με τα ίδια.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η ρύθμιση του ΠΔ δεν υπαγορεύτηκε από δημόσιο συμφέρον ούτε πρόκειται να προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, παρά μόνον την μείωση του εργατικού κόστους υπέρ μιας ομάδας εργοδοτών που ασκούν μονοπωλιακά τις υπεραστικές συγκοινωνίες.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάνε από τους Υπουργούς να απαντήσουν ποιοί λόγοι οδήγησαν την κυβέρνηση στην έκδοση ΠΔ για ρύθμιση που η βουλή είχε απορρίψει δέκα μήνες πριν και να απαντήσουν στις καταγγελίες για «ενδοτικότητα στις πιέσεις μίας κατηγορίας εργοδοτών». Επίσης ερωτούν τα Υπουργεία αν θα επανεξετάσουν το θέμα και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καταργηθεί άμεσα το Π.Δ. 94/2014 που απελευθερώνει τις απολύσεις των οδηγών ΚΤΕΛ.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου