PYLOS NEWS MESSINIA

Συσκευές θα επιτρέπουν σε μαθητές να ακολουθούν την εκπαιδευτική διαδρομή που επιθυμούν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

anastasopoulos112Στο πλαίσιο  υλοποίησης  της  Πράξης «ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ) που συγχρηματοδοτείται  από  την  Ευρωπαϊκή  Ένωση  -  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ),  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και από Εθνικούς Πόρους υπογράφηκε χθες Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου σύμβαση με την επιχείρηση «ΜΠΑΚΗΣ ΑΛΕΞ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» για την Ομάδα Δράσης 2 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΟΡΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ» προϋπολογισμού 12.000€.
Η δράση αυτή αφορά στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των βιωματικών εκπαιδευτικών σεναρίων που θα αναπτυχθούν. Οι συσκευές αυτές θα επιτρέπουν στον κάθε μαθητή (και στον κάθε χρήστη γενικότερα) να ακολουθεί την εκπαιδευτική διαδρομή που επιθυμεί και να μαθαίνει ανακαλύπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο με τον δικό του ρυθμό. Ο εξοπλισμός αυτός θα εξασφαλίσει την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας επισκέψεων (π.χ. σχολικών επισκέψεων) προσφέροντας στον Δήμο Μεσσήνης τη δυνατότητα να οργανώσει και να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές δράσεις (π.χ. το φεστιβάλ αρχαίου δράματος) για όλη τη διάρκεια του έτους.

Η διαδικτυακή εφαρμογή θα υποστηρίζει τη δημιουργία, την υλοποίηση και την καταγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων επισκέψεων στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Σκοπός είναι οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους να μπορούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας που προσφέρουν οι φορητές συσκευές (ταμπλέτες) να καθοδηγούνται στα εκθέματα και να αξιοποιούν την επίσκεψή τους στο μέγιστο βαθμό, δεδομένου του ότι ακολουθούν τη διαδρομή που ο εκπαιδευτικός έχει επιλέξει για αυτούς ως βέλτιστη.
Η δεύτερη δράση αφορά την προμήθεια 40 φορητών συσκευών και λειτουργεί συμπληρωματικά με την πρώτη δράση με τίτλο «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ» του Υποέργου  3 που προβλέπει τη δημιουργία των διαδικτυακών εφαρμογών. Τέτοιου είδους έργα αποτελούν καινοτόμες δράσεις με μοναδικό στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου μνημειακού πλούτου της Αρχαίας Μεσσήνης καθώς και την ενημέρωση με βιωματικό τρόπο των επισκεπτών και κυρίως μαθητών για κάθε χώρο-μνημείο της πόλης της Αρχαίας Μεσσήνης .
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου