PYLOS NEWS MESSINIA

Όλα έτοιμα για την 187η επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες πρεσβειών για τους πεσόντες Γάλλους, Άγγλους και Ρώσους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και εωθινά και εθνικά εμβατήρια από τη Φιλαρμονική.
Στις 9:30 οι σημαίες Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας θα μεταφερθούν σε πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος. Αμέσως μετά θα τελεσθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Κατόπιν θα γίνει παράταξη των στρατιωτικών αγημάτων, μαθητών, οδηγών και ναυτοπροσκόπων στην κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων, επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. 
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Καπετανάκη, με τίτλο «Η σωτήριος για την Ελληνική Επανάσταση Ναυμαχία του Ναυαρίνου». Θα ακολουθήσει ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 11:15 θα ξεκινήσει η παρέλαση.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των πρεσβειών θα επιβιβασθούν σε πλωτά μέσα και θα μεταβούν χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων.
Εκεί, θα τελεστούν επιμνημόσυνες δεήσεις και θα κατατεθούν στεφάνια. Το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, θα παραθέσουν επίσημο γεύμα.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου