PYLOS NEWS MESSINIA

Τριάντα έξι συλλήψεις και 116 προσαγωγές σε επιχείρηση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν τριάντα έξι (36) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) και έγινε έλεγχος σε τετρακόσια σαράντα (440)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα επτά (267) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν είκοσι έξι (126) παραβάσεις
Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία στις Αμύκλες Λακωνίας
Κατασχέθηκαν -319- είδη παραεμπορίου, μικροποσότητα κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (10.10.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια σαράντα (440) άτομα, εκ των οποίων διακόσια ενενήντα πέντε (295) ήταν ημεδαποί και εκατόν σαράντα πέντε (145) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια εξήντα επτά (267) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαέξι (116) άτομα, από τα οποία πενήντα επτά (57) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα έξι (36) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο ύψους -295.990,46- ευρώ.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για ληστεία.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Κορινθία, ο οποίος είχε διαφύγει την 5.8.2014 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από δύο Διατάξεις του κ. Ανακριτή Ναυπλίου και δύο αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο ύψους -252.754,99- ευρώ.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Έξι (6) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, στις Αμύκλες Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 35χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν είκοσι τέσσερις (124) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν    -319- είδη παραεμπορίου (ρολόγια χειρός, φακοί κ.α), τα οποία καταστράφηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και τρία (3) δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Share on Google Plus

About ellinas

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου